Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A vrut să fie muftiu Nurla Ozghin a pierdut procesul intentat Cultului Musulman din România

ro

05 Oct, 2015 00:00 3058 Marime text


Nurla Ozghin, imamul din Cumpăna care a candidat la alegerile pentru funcţia de muftiu al Cultului Musulman din România, din martie, a pierdut procesul prin care a cerut „anularea actului administrativ“.
 
Pe data de 14 aprilie, pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul nr. 265/36/2015, Secţia a II-a civilă Contencios administrativ şi fiscal, materia contencios administrativ şi fiscal, obiectul „Suspendare executare act administrativ. Anulare act administrativ“. Reclamant în dosar este Nurla Ozghin, iar pârât este Muftiatul Cultului Musulman din România.


 
Reamintim că, în luna martie, Nurla Ozghin a candidat pentru funcţia de muftiu al Cultului Musulman din România, în cursă aflându-se şi Iusuf Muurat. După anunţarea rezultatului alegerilor, Nurla Ozghin s-a adresat instanţei de judecată şi a cerut suspendarea acestora. La acea vreme, declaraţiile lui Nurla Ozghin vizau Consiliul Sinodal, despre care susţinea că a fost nelegal constituit, în sensul că în componenţa sa au fost admişi imami care nu posedă diplome teologice acreditate şi echivalate de statul român.
 
În şedinţa din 2 octombrie, magistraţii constănţeni au respins cererea formulată de Nurla Ozghin ca inadmisibilă. Acesta nu este singurul proces intentat de Nurla Ozghin Cultului Musulman din România. Astfel, la data de 24.03.2015, pe rolul Tribunalului Constanţa fusese înregistrat dosarul nr. 1951/118/2015, secţia Contencios administrativ şi fiscal, materia contencios administrativ şi fiscal, obiectul „ordonanţă preşedinţială“. Reclamant în dosar este Nurla Ozghin, iar pârât - Muftiatul Cultului Musulman din România.
 
În şedinţa de 21.04.2015, judecătorii constănţeni au luat act de renunţarea la judecata cererii formulată de reclamant - Nurla Ozghin - în contradictoriu cu pârâtul - Muftiatul Cultului Musulman din România.
 

Citeşte şi

Doi candidaţi la funcţia de muftiu: Iusuf Muurat promite reabilitarea Moscheii „Carol I“, iar Nurla Ozghin, majorarea salariilor imamilor

Contracandidatul Nurla Ozghin nu a primit niciun vot: Şura-i Islam l-a creditat pe Muurat Iusuf cu al treilea mandat de Muftiu

Reales Muftiu pentru a treia oară, cu 24 de voturi pentru: Iusuf Muurat - „Trebuie să fim uniţi, să slujim valorile tradiţionale“ (galerie foto)

Nurla Ozghin cere suspendarea alegerilor la Muftiat

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii