Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:42 02 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost completată ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Umex SA. Detalii

ro

14 Oct, 2019 00:00 525 Marime text
Ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Umex SA, convocată pentru data de 28 octombrie 2019, a fost completată. A doua convocare a AGEA a fost stabilită pentru data de 29 octombrie 2019. Deciziile de completare a ordinii de zi au fost publicate în Monitorul Oficial al României.
 
Astfel, potrivit anunțului publicat în Monitorul Oficial al Românei, pe ordinea de zi a fost adăugat punctul privind aprobarea construirii silozului pentru cereale pe oricare dintre terenurile în suprafață de 147.555,0 mp situate în Portul Constanța, sector nord, având numerele cadastrale 222953, 798/25, 798/26, 798/27, înscrise în cărțile funciare nr. 222953, 341, 339, 340 ale localității Constanța, terenuri închiriate societății în baza contractului de închiriere nr. CNAPM – 00002 – IDP - 01/10.04.2017 „contractul principal") și a contractului de închiriere nr. CNAPM-00002-CHI-01/01.01.2004 („contractul subsecvent") încheiate între societate și Compania Naționale „Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța.
 
Pe ordinea de zi a mai fost adăugată aprobarea negocierii, semnării, încheierii și ducerii la îndeplinire de către societate a contractului ce se va încheia cu furnizorul de echipamente Cimbria Unigrain A/S, în vederea furnizării de către Cimbria a echipamentelor necesare construirii silozului pentru cereale menționat la punctul 1 („contractul de cumpărare").
 
La acestea se adaugă confirmarea beneficiului corporativ al societății, luarea la cunoștință și agrearea faptului că obiectul societății îi permite să își asume obligații în baza contractului de facilitate de credit de export în sumă de până la 27.000.000 euro pe care societatea și Cooperatieve Rabobank UA (din  Amsterdam, Olanda) intenționează a-I încheia în scopul (re)finanțării până la 85% din prețul contractului, a finanțării costurilor ECA (astfel cum este definit în contractul de facilitate) și a finanțării anumitor cheltuieli pentru bunuri servicii prestate în țara împrumutatului, care sunt necesare pentru executarea contractului de cumpărare sau pentru finalizarea proiectului.
 
Pe ordinea de zi se mai află aprobarea negocierii, semnării, încheierii și ducerii la îndeplinire de către societate a contractului de facilitate, precum punerea în aplicare de către societate a termenilor tranzacțiilor prevăzute de contractul de facilitate ca urmare a semnării de către societate a contractului de facilitate.
 
 
La acestea se adaugă aprobarea negocierii, semnării, încheierii și ducerii la îndeplinire de către societate a unui contract de ipotecă imobiliară asupra bunului imobil, reprezentat de silozul menționat la punctul 1 de mai sus, precum asupra oricăror tuturor bunurilor care sunt sau vor deveni accesorii ale acestui bun imobil (sau ale unor părți din acestea), sunt sau vor fi unite cu acest bun imobil prin accesiune în baza art. 2.355 din Codul civil, precum oricăror tuturor construcțiilor, îmbunătățirilor accesoriilor acestuia prezente și viitoare în baza art. 2.382 din Codul civil; oricăror drepturi de servitute care aparțin sau folosesc sau sunt accesorii în orice alt mod acestui bun imobil, în conformitate cu Codul Civil; și orice chirii/arende prezente sau viitoare, venituri sau alte sume de bani care vor fi colectate pe baza oricărei închirieri a bunului imobil mai sus menționat, orice despăgubire din asigurări datorate în baza oricărei asigurări cu privire la plata acestor sume de bani, în baza art. 2.379 (2) din Codul civil, ce urmează a fie încheiat de către Rabobank, în calitate de creditor ipotecar, societatea, în calitate de debitor ipotecar, pentru a garanta obligațiile garantate, în termenii și condițiile detaliate în respectivul contract, precum aprobarea punerii în aplicare de către societate a termenilor tranzacțiilor prevăzute de Contractul de Ipotecă imobiliară ca urmare a semnării de către societate a contractului de ipotecă imobiliară, incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligațiile, declarațiile garanțiile stabilite în contractul de Ipotecă.
 
Aprobarea negocierii, semnării, încheierii ducerii la îndeplinire de către societate a contractului de ipotecă mobiliară asupra bunurilor (astfel cum acest termen este definit în contractul de facilitate), precum asupra drepturilor societății izvorând din contractul principal și din contractul subsecvent, ce urmează să fie încheiat de către Rabobank, în calitate de creditor ipotecar, societatea în calitate de debitor ipotecar, pentru a garanta obligațiile garantate (astfel cum acest termen este definit în contractul de ipotecă imobiliară), în termenii și condițiile detaliate în respectivul contract, precum aprobarea punerii în aplicare de către societate a termenilor tranzacțiilor prevăzute de contractul de ipotecă mobiliară ca urmare a semnării de către societate a contractului de ipotecă mobiliară incluzând, pentru evitarea oricărui dubiu, dar fără a se limita la, angajamentele, obligațiile, declarațiile garanțiile stabilite în contractul de ipotecă mobiliară.
 

Date despre Umex SA

 
Umex SA este controlată  de Sarkis Sarkis, cetăţean libanez, care deţine 178.267 de acţiuni nominative, având o valoare nominală totală de 445.667,5 lei, reprezentând 30,3841% din capitalul social şi din participarea la profitul şi pierderea societăţii; Jihad El Khalil, cetăţean libanez, care deţine 177.866 de acţiuni nominative, având o valoare nominală totală de 444.665 de lei, reprezentând 30,3157% din capitalul social şi din participarea la profitul şi pierderea societăţii; Youssef Laoun, cetăţean libanez, care deţine 177.866 de acţiuni nominative, având o valoare nominală totală de 444.665 de lei, reprezentând 30,3157% din capitalul social şi din participarea la profitul şi pierderea societăţii; alţi acţionari, persoane fizice, deţin 52.713 acţiuni nominative, având o valoare nominală totală de 131.782,5 lei, reprezentând 8,9845% din capitalul social şi din participarea la profitul şi pierderea societăţii.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii