Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A crescut preţul unei călătorii nesubvenţionate în Deltă. Ce sumă trebuie să scoatem din buzunare pentru o călătorie

ro

07 Jul, 2022 19:29 1227 Marime text
Delta Dunării, foto: ZIUA de ConstanțaTuriştii care ajung în Deltă şi care folosesc mijloacele de transport ale societăţii subvenţionate de stat plătesc, începând de joi, cu circa 20% mai mult pentru o călătorie, din cauza creşterii preţului combustibilului, în principal, a declarat pentru AGERPRES directorul executiv al societăţii Navrom Delta SA, Nicolae Chichi.


Astfel, pentru o călătorie care durează două ore şi jumătate de la Tulcea până la Sulina cu o navă semi-rapidă, un turist plăteşte 66 de lei, în loc de 56 de lei, cât a plătit până acum, iar cu o navă clasică pe acelaşi traseu, o călătorie care durează trei ore şi jumătate costă 56 de lei, în loc de 46 de lei, cât a fost până acum.
 

"A crescut în primul rând preţul combustibilului, al lubrifianţilor şi al pieselor de schimb. În plus, s-au majorat şi costurile legate de acostarea navelor în porturi", a explicat directorul Chichi.



Persoanele care locuiesc în Deltă, inclusiv cele cu domiciliul în municipiul Tulcea, plătesc în continuare preţurile nemajorate. Astfel, un bilet Tulcea-Sulina costă 26 de lei cu o navă semi-rapidă, respectiv 18 lei cu o navă clasică.

Acestea sunt cele mai mici preţuri practicate pentru transportul în Deltă. Costul unei călătorii Tulcea-Sulina cu firmele nesubvenţionate este de 80 de lei, unele societăţi oferind o reducere localnicilor de 10 lei pe călătorie.


Sursa: Agerpes 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii