Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:58 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O dată și două sărbători pentru a onora Femeia

ro

08 Mar, 2021 08:51 1177 Marime text


Data de 8 Martie reprezintă o dublă sărbătoare pentru reprezentantele sexului feminin, aceasta reprezentând atât Ziua Femeii, cât și Ziua Mamei.

În ce privește Ziua Femeii, aceasta este dedicată comemorării atât a realizărilor sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și a luptei împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii, potrivit wikipedia.org.

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.

În prezent, femeile își fac tot mai mult simțită prezența inclusiv în profesii ce erau asociate, în mod tradițional, sexului masculin.

În ediția de astăzi, ZIUA de Constanța a prezentat poveștile a două femei puternice, care fac carieră într-un astfel de domeniu.

Raluca Lainer este unul dintre oamenii de top din Rompetrol Rafinare, de 20 de ani în rafinăria Petromidia, unde are un rol strategic în producția și evoluția rafinăriei. Actualmente, este Director de Planificare și Optimizare Producție.

La rândul său, Loredana Crețu este un om care debordează de încredere, prin tot ceea ce face. În cei 20 de ani petrecuți în Rompetrol, s-a format ca persoană, dar și ca profesionist, iar astăzi ocupă rolul de Director Administrativ în cea mai mare rafinărie din România – Petromidia Năvodari.

Articolul ce cuprinde poveștile pe larg ale celor două profesioniste îl puteți accesa aici.

În România, Ziua Mamei a fost legiferată ca sărbătoare începând cu anul 2010. Aceasta este menită să onoreze mamele și să reprezinte un omagiu adus dedicării acestora în creșterea copiilor.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Arhiva ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii