Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femei puternice din Constanța Raluca Lainer și Loredana Crețu, două dintre reprezentantele feminine de top din Rompetrol Rafinare

ro

08 Mar, 2021 00:00 3981 Marime text
  • 8 martie este o zi superbă pentru că sunt celebrate femeile de pretutindeni
  • Ziua Femeii nu reprezintă doar flori și mărțișoare, ci aducerea în centrul atenției a importanței egalității de sex
ZIUA de Constanța prezintă o serie de femei care și-au lăsat amprenta în domeniile în care au activat. Astăzi, de 8 Martie, prezentăm două femei care s-au remarcat la locul de muncă, acela fiind Rompetrol Rafinare, unde, să fim sincer, este o industrie care a fost dominată secole de bărbați.
 
Raluca Lainer este unul dintre oamenii de top din Rompetrol Rafinare, de 20 de ani în rafinăria Petromidia, unde are un rol strategic în producția și evoluția rafinăriei. Actualmente, este Director de Planificare și Optimizare Producție.
 
„Îmi place să cred că societatea noastră a evoluat până în punctul în care nu mai este nevoie să presupunem că o femeie de succes în industria petrolului este o raritate. Fiecare dintre noi trebuie să ne bazăm pe efortul personal, pasiune, loialitate și caracter.
 
Tuturor femeilor și, mai ales, colegelor mele din Rompetrol, le doresc să aibă încredere deplină în potențialul lor, în propria lor intuiție, să aibă grijă de ele și să devină cea mai bună variantă a lor, în tot ceea ce fac, atât în viața profesională, cât și în cea personală. Nu există o limită în ceea ce o femeie poate realiza. Secretul este să identifice acele lucruri care o fac fericită, iar în fiecare zi să acționeze în direcția respectivă!”
 
Loredana Crețu este un om care debordează de încredere, prin tot ceea ce face. În cei 20 de ani petrecuți în Rompetrol, s-a format ca persoană, dar și ca profesionist, iar astăzi ocupă rolul de Director Administrativ în cea mai mare rafinărie din România – Petromidia Năvodari.
 
„Nu cred într-o lume a bărbaților; în schimb, cred într-o lume a oamenilor diferiți. Succes poate avea o însemnătate diferită pentru fiecare dintre noi. Aș merge, mai degrabă, pe ideea să fii un om mulțumit cu și de tine, să fii cinstit, bun și responsabil în tot ceea ce faci. Pot spune că fiecare zi de muncă m-a ajutat să devin un om echilibrat, ambițios și responsabil, iar asta, pentru mine, este cea mai mare realizare, pe care am reușit să o ating cu ajutorul echipei, atât femei, cât și bărbați. Oameni!
 
Dacă ar fi să schimb o prejudecată legată de femei, ar fi aceea că femeile sunt mai „complicate” decât bărbați. Faptul că ele își exprimă mai des și mai ușor emoțiile, sentimentele, gândurile, nu cred că le face mai „complicate”. Este doar o etichetă și nu cred că există o modalitate precisă și rezonabilă de a măsura complexitatea sau profunzimea emoțiilor unei persoane.
 
Colegelor mele, dar și celorlalte femei, la urez să-și îngrijească sufletul și să se ajute să iasă din cercul prejudecăților!”
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adrian 09 Mar, 2021 10:55 Merita toata aprecierea noastră, doi profesioniști desăvârșiți!