Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

7 aprilie 1948 – A fost înființată Organizația Mondială a Sănătății

ro

07 Apr, 2021 00:00 1390 Marime text
  • Organizația Mondială a Sănătății a luat naștere pe 7 aprilie 1948
  • Rolul organizației este menținerea în cea mai bună stare a sănătății populațiilor pe glob
  • Are reprezentanțe în 147 de țări și 6 birouri regionale


Organizația Mondială a Sănătății (OMS sau WHO – acronimul în limba engleză a denumirii World Health Organization) cu sediul central la Geneva a fost înființată la 7 aprilie 1948, având în prezent 193 de state membre. Are reprezentanțe în 147 de țări și 6 birouri regionale.

Organizația Mondială a Sănătății este o organizație internațională care are rolul de a menține și coordona situația sănătății populațiilor pe glob.

Rolul organizației, conform constituției OMS, este menținerea în cea mai bună stare a sănătății populațiilor pe glob. Strategia de combatere a bolilor a fost formulată în „Declarația de la Alma-Ata” (1978) din Kazahstan.

Concepția despre sănătate și despre menținerea ei prin strategia combaterii bolilor este formulată în „Charta de la Ottawa” (1986).

Organizația Mondială a Sănătății este responsabilă pentru gestionarea unor probleme de sănătate la nivel mondial, stabilirea agendei de cercetare în domeniul sănătatii, stabilirea normelor și standardelor, elaborarea de politici bazate pe dovezi.

Organizația Mondială a Sănătății ofera suport tehnic pentru țări, monitorizeaza și evalueaza starea de sănătate şi abordează cele mai complexe provocări ale stării de sănătate a populației în secolul 21.
 

România în OMS

Biroul regional OMS din țară este punctul central pentru activitățile OMS în România. A fost înființată în ianuarie 1991 la București pentru a desfășura o serie de activități prioritare. Prioritățile pentru Biroul regional sunt stabilite în acordul de colaborare bienal dintre OMS / Europa și țara gazdă, iar Oficiul pune în aplicare acordul în strânsă colaborare cu instituțiile naționale și agențiile partenere internaționale. Echipa regională este formată din trei persoane: șeful biroului regional, ofițer profesional național și asistent administrativ.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii