Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:18 09 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

478 de metri pătraţi în centrul Constanţei De ce nu se bat cumpărătorii pe terenul fostului Hotel Continental?

ro

16 Jan, 2014 00:00 3077 Marime text
În vara anului trecut, o agenţie imobiliară anunţa scoaterea la vânzare a unui teren în suprafaţă de 478 de metri pătraţi, situat chiar în centrul Constanţei. Era vorba despre terenul pe care s-a aflat Hotelul Continental, iar suma cerută era de 310.700 de euro.
 
Agenţia Acord Imobiliar anunţa, în vara lui 2013, scoaterea la vânzare a terenului pe care s-a aflat fostul Hotel Continental. Situat exact în centrul municipiului Constanţa, terenul cu pricina are o suprafaţă de 478 metri pătraţi, iar preţul cerut de proprietari este de 310.700 de euro. Ciudat este însă că până la acest moment terenul nu a fost vândut, căci nicio persoană nu s-a arătat interesată de achiziţionarea sa. Asta în pofida unei excepţionale poziţionări în oraş, între bulevardele Tomis şi Ferdinand şi strada Răscoalei 1907. Mai mult, terenul se află la doar doi paşi de Casa Albă din Constanţa.
 
Obiectivul a fost demolat de administraţia locală
 
Terenul care îşi caută acum cumpărător nu este însă orice teren. Fiindcă pe el a funcţionat, aşa cum am menţionat, fostul Hotel Continental, obiectiv care a făcut, de-a lungul timpului, subiectul multor poveşti şi legende. Potrivit informaţiilor disponibile pe ctcro.wordpress.com, se spune că în perioada interbelică a fost pusă la punct construcţia unui hotel ce ulterior a cazat sute de turişti. Hotelul Continental era compus din două clădiri lipite şi unite. Era vorba despre clădirea veche, care avea cinci etaje, şi o clădire cu patru etaje, care semăna însă cu un bloc comunist. „Acest din urmă tronson a fost construit în locul vechiului hotel Continental, originalul”, se menţionează pe blogul mai sus citat. Tot aici este precizat: „Hotelul a fost demolat pentru ca în locul lui să se ridice alt Continental. De altfel, în anii 90 a existat şi un proiect de clădire cu 12 etaje. Din păcate, în timpul demolării a început un lung proces între urmaşi şi grupul de hoteluri Continental. Ruinele au rămas în centrul Constanţei până în 2000, atunci când Primăria Constanţa a demolat ruinele. Fundaţia hotelului a rămas şi peste ea s-a adus un strat de pământ”.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii