Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:14 25 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine „4-4-4 - Portal de stabilizare”, decriptat de dr. Sorina Soescu

ro

04 Apr, 2020 15:05 1448 Marime text

De data aceasta, dr. Sorina Soescu (Zyanna Orinda pe Facebook) ne propune o interesantă decriptare a zilei de astăzi, într-o postare intitulată „4 aprilie 2020 - sau 4.04.2020 (444)”.


„Mă bucur să trecem împreună prin Portalul Stabilizării. Ce stabilizăm astăzi?
 
Astăzi vă declar oficial tuturor că nu știu nimic și nu mai înțeleg nimic din tot ce este.
 
Realitatea din jurul nostru este mult prea complexă pentru că Mintea Rațională, care a fost Stăpână absolută a Jocului de mii de ani pe Pământ, să o mai poate cuprinde.
 
Nu cred că este vreun om pe Pământ care să poată pricepe, la ora actuală, măcar la nivel aproximativ, ce se întâmplă cu noi, ca și civilizație.
 
Nu știu nimic cu privire la corpul omenesc. După 30 de ani de studiu și lucru zilnic, realizez că lucrurile pe care nu le știu sunt mult mai multe decât cele pe care le-am aflat, testat și constatat.
 
Nu știu cum funcționează relațiile bărbat - femeie. Aceste relații fundamentale ce stau la baza comunităților umane mi se par cheia înțelegerii sănătății, economiei, religiei și politicii umane. Și nu înțeleg nimic din ele.
 
Fiind femeie, îmi lipsește viziunea masculină asupra lucrurilor (niciodată în viață nu voi putea deveni bărbat, pentru a avea experiență directă a corpului masculin). La fel cum bărbaților le va lipsi viziunea feminină, pentru că este imposibil să aibă o experiență directă în această viață, în corp de femeie.
Am aflat mai multe despre relația părinte - copil, întrucât copilul care am fost a devenit părinte, și având experiență directă, am putut să înțeleg două puncte de vedere complet opuse. În schimb, în relația femeie - bărbat, nu am nicio posibilitate de experiență directă. Mă bazez doar pe evaluările mele imperfecte, pe propriile experiențe limitate și pe comunicarea cu ceilalți, care este o altă mare necunoscută.
 
Cum comunici cu oamenii pe pământ, să menții armonia și echilibrul?
Am făcut mari progrese, că omenire și posibilitatea noastră de comunicare este în prezent mai mare că niciodată. Cu toate astea, am constatat că nu știu mai nimic și înțeleg puține din subtilitățile folosirii cuvintelor și imaginilor în comunicare.
 
Astăzi, pe 4-4-4 realizez IGNORANȚA imensă în care mă aflu, în care se află oamenii și în care ne aflăm în prezent, în ciuda avansurilor pe multe fronturi ale cunoașterii umane.
 
O accept, o primesc cu recunoștință în viață mea și o consider o parte din experiență mea umană.
 
Nu mai vreau panică. A fi panicată înseamnă să fiu AROGANTĂ și să presupun că lucrurile se îndreaptă spre mai rău. Cine sunt eu să presupun asta?
 
În schimb, accept IGNORANȚA, NECUNOAȘTEREA.
 
Habar nu am încotro ne îndreptăm
 
Habar nu am ce se întâmplă.
 
Nu știu nimic despre puterea și abilitatea corpului omenesc, care nu încetează să mă surprindă (și în sens pozitiv, și în sens negativ)
 
Nu înțeleg nimic despre Natură și lumea din jur.
 
Mă simt că un copil neștiutor și îmi accept necunoașterea, pe care o convertesc în INOCENȚA cu care priveam cândva lumea, în copilărie.
 
Când nu știu și nu înțeleg nimic, mă opresc din judecați, din evaluări, din opinii, din sfaturi, din acțiuni consumatoare de energie. Și stau în prezent. Privesc la tot ce este cu ochii CELUI CARE NU ȘTIE. Dar vrea să afle.
 
Mă uit la florile de corcoduș și de cireș. Mă uit la stelele luminoase de pe cerul clar al nopții. Mă uit la păsările și gazele ce se mișcă nestingherite printre arbori și flori.
 
Mă uit la corpul meu care cere mișcare, odihnă și îngrijire constantă.
 
Și sunt recunoscătoare că trăiesc, că respir, că simt, că observ și că sunt o parte din mișcarea Vieții.
 
Stabilizez astăzi, pe 4-4-4 INOCENȚA și NECUNOAȘTEREA, smerenia și acceptarea, deschiderea și prezentul.
 
Astăzi, Mintea, stăpână absolută, a abdicat și a permis Sufletului să-și reia poziția de partener și aliat în joc.
 
Mulțumesc că prezența voastră îmi permite împărtășirea cuvintelor. Vă iubesc și sunt recunoscătoare pentru drumul nostru comun”.
 
Sursa foto: Facebook Zyanna Orinda
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii