Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

23 aprilie - Ziua internațională a limbii spaniole

ro

23 Apr, 2022 16:09 1297 Marime text
foto: unsplash/ Aaron Burden

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) celebrează anula, la data de 23 aprilie, Ziua internațională a limbii spaniole, iar scopul acestei zile este de a sublinia importanţa istorică şi culturală a acestei limbi de circulaţie internaţională.

În anul 2010, ONU a decis să marcheze diversitatea culturală şi multilingvismul prim sărbătorirea celor şase limbi oficiale - arabă, chineză, spaniolă, franceză, engleză şi rusă. Data aleasă pentru sărbătorirea limbii spaniole, 23 aprilie, este cea la care a murit marele scriitor spaniol Miguel de Cervantes Saavedra, potrivit www.un.org.

Scopul unei sărbători a fiecăreia dintre cele şase limbi oficiale este de a spori atenţia acordată istoriei şi culturii care le înconjoară. Cu această ocazie, în lume sunt organizate activităţi culturale care includ muzică, literatură, expoziţii, conferinţe, întâlniri cu personalităţi reprezentative, prezentarea obiceiurilor folclorice şi gastronomice ale zonelor în care se vorbesc aceste limbi.

Conform sursei citate, reprezentanţii celor 20 de ţări vorbitoare de spaniolă au subliniat importanţa cooperării dintre ONU şi Grupul de prieteni al vorbitorilor de limbă spaniolă, cu scopul susţinerii principiilor, ideilor şi scopurilor promovate de ONU în beneficiul populaţiei. 

Totodată, limba spaniolă este a doua limbă din lume ca număr de vorbitori nativi și cea de-a doua limbă de comunicare internaţională. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii