Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimatumul lui Nemirschi, respectat dupa doua saptamani

ro

22 Mar, 2009 20:11 1608 Marime text
După cererea categorică de la începutul acestei luni, dată de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, şefului Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu, aceea de a alege între funcţie şi afacerile în care este implicat, abia în acest week-end, acesta a catadicsit să reacţioneze. 

Pe 11 martie cotidianul Evenimentul Zilei publica un material prin care dezvăluia faptul că firma KVB Economic, controlată de Silvian Ionescu şi Sulfina Barbu, a încheiat, în februarie, cu OMV - Petrom un contract de consultanţă pe probleme de mediu. Imediat după aceste dezvăluiri, ministrul Nemirschi i-a dat termen 24 de ore pentru a alege între a rămâne şeful Gărzii Naţionale de Mediu sau acţionar al companiei care consiliază Petrom. La acel moment, şeful GNM, a rămas fără reacţie la ultimatumul dat de Nemirschi declarând că „nu există nicio incompatibilitate între cele două poziţii pe care le deţine simultan". Ionescu a lăsat să se înţeleagă că eventualul conflict de interese în care s-ar fi putut găsi a fost înlăturat încă din clipa în care a cesionat administrarea părţilor sale sociale din KVB Economic către o firmă de avocatură.

Potrivit evz.ro, şeful GNM nu a ezitat însă să-i amintească lui Nemirschi, despre faptul că din funcţia de ministru al mediului îşi promovează propriile interese. „Este ca şi cum ministrul mediului gestionează problema plajelor", a încercat şeful Gărzii de Mediu să-şi compare situaţia cu cea a şefului său instituţional. Semn că, dacă Nemirschi a ajuns ministru la Mediu acum are ocazia să reglementeze administrarea plajelor în acord cu dorinţele primarului PSD a Constanţei. 

„După o judecată profundă..."

Abia la aproape două săptămâni de atunci, comisarul şef  a luat atitudine şi a decis să-şi vândă acţiunile pe care le avea la KVB Economic.

Ionescu a susţinut vineri, într-o conferinţă de presă, că şi-a vândut acţiunile unei femei pe care nu o cunoaşte şi „care n-are nicio legătură cu mine, cu familia mea, prietenii mei sau cu PDL". El a precizat că avocaţii săi sunt cei care l-au pus în legătură cu cumpărătoarea şi a refuzat să dezvăluie atât numele celei căreia i-a vândut acţiunile, cât şi numele casei de avocatură care îl reprezintă.

Acesta a susţinut că decizia de a-şi vinde acţiunile a fost luată după „o profundă judecată". Ionescu susţine că preţul primit pentru cele 42% din acţiunile KVB Economic este de aproximativ 10.000 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii