Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala Topalu are livadă proprie

ro

27 May, 2011 01:42 3427 Marime text
Topalu_Gheorghe_Murat_01.jpgAdministraţia locală din Topalu a înfiinţat o livadă de 3.000 mp în incinta şcolii generale din localitate.

Potrivit primarului Gheorghe Murat, pe lângă plantarea pomilor fructiferi, primăria s-a ocupat şi de curăţenia comunei. O prioritate pentru autoritatea locală a comunei Topalu este şi întreţinerea drumurilor din localitate, reabilitate prin Programul SAPARD. „Ne ocupăm de întreţinerea drumurilor, reabilitate prin Programul SAPARD, plombând pe unde este nevoie", a precizat edilul.

O realizare pentru primarul Murat este şi îmbunătăţirea celor 102 hectare de păşune - suprafaţă cultivată de către Primăria Topalu cu şase soiuri de plante perene pentru animalele din comună.

Un alt proiect finalizat al edilului, pentru care urmează să aibă loc recepţia finală, este şi cel de înlocuire a sistemelor clasice de încălzire în câteva clădiri de interes public.

Prin intermediul Programului „Casa Verde", şcoala din Topalu, grădiniţa şi Căminul Cultural au fost dotate cu panouri solare, care le vor îmbunătăţi confortul termic. Valoarea totală a proiectului este de 4,3 miliarde de lei vechi, după cum a precizat primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat.

În urmă cu două săptămâni, la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Topalu a avut loc un eveniment care a strâns un număr important de clerici ai judeţului. „Avem doi preoţi în comună care şi-au luat gradul. La slujbă a participat şi Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, alături de un sobor de 30 de preoţi", a adăugat edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii