Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Hârşova a finalizat digul de protecţie împotriva inundaţiilor

ro

27 May, 2011 02:18 3269 Marime text
Harsova_primar__Tudor_Nadrag_002.jpgDigul, în lungime de 900 de metri, va apăra împotriva inundaţiilor 24 de gospodării

Administraţia locală condusă de primarul Tudor Nădrag a definitivat lucrările la digul de apărare împotriva inundaţiilor, pe care şi-a propus să-l construiască încă de la finele anului trecut.

„Am finalizat digul de protecţie împotriva inundaţiilor, pe care, după ce l-am compactat şi taluzat, am semănat gazon. La sfârşitul acestei săptămâni vom chema beneficiarii - locuitorii celor 24 de gospodării care stăteau cu „sabia" deasupra capului - să li-l arătăm şi lor şi să serbăm împreună realizarea lui", ne-a declarat primarul Tudor Nădrag. Edilul a precizat că digul are o lungime de aproximativ 900 de metri.

Zilele trecute, primăria s-a ocupat şi de realizarea acoperişului clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Jandarmeria, arhiva şi sucursala APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură). „În această clădire, pentru care fosta administraţie a investit 17 miliarde de lei vechi, nu se mai putea locui, pentru că ploaia pătrundea prin acoperiş. Am realizat o nouă învelitoare, pentru care am rupt din banii alocaţi pentru biserică. Este vorba despre Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, construită în 1903 de meşteri italieni cu sprijinul Familiei Regale. Pentru acest lăcaş de cult deosebit, cu şapte turnuri, am discutat cu investitorii de la eoliene să aducem tablă galbenă din Ucraina", a adăugat primarul.

Acoperişul de la spital, luat de furtună

De asemenea, autoritatea locală a oraşului Hârşova va interveni şi pentru repararea acoperişului de la spital, luat de o furtună care s-a abătut peste localitate în urmă cu câteva zile. „Fostul ministru liberal Nicolaescu alocase pentru modernizarea acestui spital 30 de miliarde de lei, iar din această sumă nu au mai ajuns bani decât pentru un coperiş şi o instalaţie termică de mântuială. După ce vom face acoperişul, vom trece şi la interior, unde trebuie, de asemenea, făcute investiţii", ne-a declarat primarul Tudor Nădrag. Edilul a adăugat că pentru repararea acoperişului a luat bani şi din fondul de salarii al angajaţilor primăriei pe luna decembrie. „Dacă nu reuşim să punem înapoi toţi banii, oamenii vor rămâne fără salarii, însă noi mulţumim Consiliului Judeţean, care, în ultima şedinţă, ne-a alocat 750 de milioane de lei vechi pentru această problemă", a subliniat edilul.

O prioritate pentru autoritatea locală condusă de Tudor Nădrag o reprezintă şi finalizarea spaţiilor locative ce vor fi date în folosinţă în perioada următoare. „Peste o lună vom repartiza 64 de locuinţe ANL, iar peste două luni 48 de locuinţe sociale. Mai avem aprobate alte 64 de locuinţe ANL - patru blocuri, însă deocamdată investiţiile prin acest program sunt suspendate, mizându-se ca banii pentru investiţii să vină din vânzarea locuinţelor, dar mai aşteptăm", a subliniat primarul oraşului Hârşova.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 03 Jun, 2011 08:15 Mesterul Manole cred ca la prima crestere a Dunarii o sa fie luat ,nu a facut un lucru trainic.
  • medgidian 03 Jun, 2011 00:02 Asa este,niciodata nu a avut Harsova un primar mai bun. Am o sora care sta in Harsova si am vorbit cu ea ca daca nu ia Moinescu alegerile in 2012 la Medgidia,ma mut in Harsova la Nadrag.Mi-a placut in Harsova,mi-a adus aminte de vremea cand era Moinescu primar la Medgidia. Sunt convins ca Nadrag va castiga la Harsova si MOINESCU va castiga la Medgidia.Trebuie sa scapam de mafia lui iordache-pinochio
  • me 27 May, 2011 20:19 cel mai bun primar care l-a avut orasul asta vreodata.bravo,tineti-o tot asa si aveti toata sustinerea