Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Stupina şi Gălbiori După doi ani şi jumătate, se reiau lucrările la reţeaua de apă

ro

27 Jul, 2012 01:56 4069 Marime text
Crucea_Gheorghe_Frigioi_2.jpgAu fost rezolvate problemele existente în cazul amenajării reţelei de alimentare cu apă la Stupina şi la Gălbiori, proiect realizat în proporţie de numai 40%.

Primarul din Crucea, Gheorghe Frigioi, a precizat că va beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) pentru reluarea într-un timp cât mai scurt a lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă din Stupina şi Gălbiori. „Reprezentanţii CJC au comandat o expertiză tehnico-financiară pentru a stabili procentul de efectuare a lucrărilor şi cuantumul sumei cheltuite de fostul constructor. În urma expertizei, nu au fost constatate nereguli", a explicat Gheorghe Frigioi.

Primarul a mărturisit că în curând vor reîncepe lucrările, CJC urmând a se ocupa de finalizarea lor. Amintim că cei de la Utiltrans nu şi-au respectat angajamentele din contract şi au creat mari probleme şi în privinţa desfăşurării altor proiecte. Şeful autorităţii locale a precizat că în satul Stupina, acolo unde societatea Utiltrans ar fi trebuit să se ocupe de reţeaua de alimentare cu apă, era necesară demararea lucrărilor de asfaltare, care au stat pe loc din cauza neînţelegerilor existente. Precizăm că proiectul privind alimentarea cu apă la Stupina şi la Gălbiori este finanţat prin Ordonanţa numărul 7 privind modernizarea infrastructurii din spaţiul rural şi include şi realizarea unei staţii de epurare. Valoarea totală a lucrărilor este de un milion de euro. Amintim că lucrările au fost demarate în luna august 2009, însă pentru că a lipsit susţinerea financiară Utiltrans a abandonat realizarea obiectivului de investiţie.

Căminul de bătrâni va fi inaugurat într-un timp record

Lucrările pentru amenajarea Căminului de bătrâni din localitate avansează cu rapiditate, iar primarul declară că acesta va fi inaugurat în luna septembrie, cu jumătate de an înainte de termen. Potrivit proiectului, căminul urma să fie finalizat în 2013. Banii pentru cămin sunt alocaţi prin Măsura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale. Căminul este prevăzut cu două etaje, 34 de camere, cabinete medicale, bucătărie, sală de mese, dar şi cu un parc. Primarul Gheorghe Frigioi a anunţat şi că lucrările de asfaltare începute în localitatea Crucea au fost finalizate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii