Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grădiniţă nouă în satul Răzoare

ro

01 Apr, 2011 02:53 3562 Marime text
Oltina_Gheorghe_Chirciu.jpgPrimarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, ne-a declarat că primăria a achiziţionat deja terenul necesar realizării grădiniţei, a cărei construcţie speră să fie demarată până în toamnă

Primăria Oltina aşteaptă rezultatele evaluării proiectelor depuse spre finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Printre acestea se numără şi asfaltarea drumului între localităţile Satu Nou, Oltina şi Strunga. De asemenea, administraţia locală din Oltina speră să obţină finanţare şi pentru realizarea a nouă poduri şi podeţe în Oltina, precum şi pentru amenajarea firului de vale Groapa Adâncă. Într-o altă etapă urmează să se realizeze şi construcţia de canale de colectare a apei pluviale. Valoarea totală a proiectului depus spre finanţare la MDRT este de 25 de miliarde de lei vechi.

O altă prioritate a primarului comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, este şi reabilitarea reţelei de alimentare cu apă a localităţii Răzoare.

Potrivit edilului, la Răzoare este nevoie de pompe noi şi de bazin de alimentare cu apă. Reţeaua de apă din Răzoare deserveşte un număr de 300 de familii. Un al patrulea proiect depus la minister este şi cel privind realizarea sistemului de canalizare în Oltina.

Primăria sprijină echipa de fotbal

Administraţia locală a comunei Oltina va împrejmui terenul de sportl pe care se antrenează echipa de fotbal a comunei, Sport Prim Oltina. „Vom împrejmui terenul ca să nu mai intre animalele pe el. Imediat ce vom avea fonduri, îl vom moderniza. Încercăm să sprijinim pe cât putem echipa de fotbal a comunei", a precizat primarul Chirciu. Primăria se va ocupa şi de împrejmuirea Şcolii Răzoare. Primarul şi-a exprimat totodată speranţa ca până în toamnă să demareze lucrările şi la noua grădiniţă ce se va construi în această localitate.

„Am cumpărat un teren în suprafaţă de 900 mp de la un privat, pentru construirea grădiniţei. Primăria nu avea teren disponibil în centru. Vom construi o grădiniţă cu o capacitate de 50 de copii. În momentul de faţă, la Răzoare sunt 35 de copii de vârstă preşcolară", a precizat primarul Gheorghe Chirciu.

Autoritatea locală din Oltina se va ocupa şi de împrejmuirea primăriei şi a Şcolii Oltina. „Vom schimba gardul pentru că este foarte degradat, atât la primărie, cât şi la şcoală", a afirmat primarul. De asemenea, administraţia locală va demara şi o acţiune de reabilitare a spaţiilor verzi. Este vorba despre cel de la şcoală, de lângă magazin şi din intersecţia principală a localităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cu importanta ptr.Fara importanta 01 Sep, 2011 21:10 vezi ce importanta este interventia ta ?imediat primarul s-a apucat de treaba ,si-a demolat bojdeuci,wc-uri, a renovat cladirea..... ei,vezi,ce receptiv este omul-veniti cuAPROPOURI si se rezolva:;dati-i de lucru ca altfel....................
  • fara importanta 04 Apr, 2011 09:42 dar parcul de langa fostul CAP de ce nu il aveti in vedere ??? are un WC infect in mijloc -veritabil focar de infectie..??? si constructii gen bojdeuci...Parcul acela pe vremuri (pe timpul comunismului)avea gazon si trandafiri......acum e o mizerie...rudimentara si infecta !!!