Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Guvernul USL şi gogoşile electorale

ro

05 Oct, 2012 01:07 2213 Marime text
Camelia-Balan.jpgSe apropie alegerile parlamentare şi nu întâmplător asistăm la acelaşi mod superficial de tratare a societăţii. Pentru că dă bine la electorat, primele pe lista Guvernului Ponta când vine vorba de pomenile electorale sunt mamele. De câteva zile, Executivul vorbeşte despre întregirea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, aspru amputate de Guvernul Boc. Această propunere descrie cum nu se poate mai bine bătaia de joc la adresa votanţilor săvârşită de uselişti. De fapt reîntregirea invocată nu există! Deşi s-a anunţat că se revine la acordarea a 85% din venituri, indemnizaţiile rămân în continuare plafonate la 1.200 de lei pentru mamele care îşi doresc doi ani de concediu, respectiv la 3.400 de lei pentru părinţii care aleg să stea acasă doar un an. Unde sunt cei doi

ani de concediu cu indemnizaţie egala cu 85% din veniturile realizate în anul dinainte naşterii copilului, dar nu mai puţin de 600 de lei şi nici mai mult de 4.000 de lei, existenţi până la data la care Guvernul Boc a decis să-i desfiinţeze? În niciun caz aceşti doi ani nu se află în atenţia Guvernului Ponta, pentru că în atenţia Executivului uselist se află campania electorală de dinaintea alegerilor parlamentare.

Dacă Dan Diaconescu a impresionat în sens negativ, oripilând o ţară întreagă cu privatizarea Oltchim, dacă liderul PP-DD şi-a permis să-şi facă publicitate electorală profitând de situaţia disperată în care se află angajaţii de la combinat, Guvernul Ponta caută să facă acţiuni electorale pe seama nemulţumirilor existente în rândul mamelor. Disperarea şi cruzimea liderilor celor două partide sunt asemănătoare, diferenţa este că unul dintre ei visează la Putere, celălalt se află la Putere.

Este însă de neiertat pentru un Guvern aflat la Putere care vrea să dea de înţeles că-i pasă de mame, de societate, să nu ia măsuri pentru soluţionarea altor probleme mult mai stringente. Promitea Ponta TVA redus la alimente, salarii reîntregite, măsuri pentru crearea de noi locuri de muncă, diminuarea evaziunii fiscale. La cum decurg lucrurile, aceste măsuri vor fi luate pe modelul mincinoasei reîntregiri a indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau urmând exemplul reîntregirii salariilor bugetare cu 8% în loc de 25%... Şi la atât se va rezuma reforma Guvernului Ponta, la pomenile electorale din această toamnă, pentru că a devenit o regulă în România ca numai în anii electorali să se mai întâmple câte ceva şi pentru muritorii de rând (şi din păcate, acest an este dedicat, din câte se pare, exclusiv minciunilor gogonate!). În restul timpului neelectoral primează afacerile cu statul, pardon, cu banii statului, afaceri dezvoltate de politicieni în interes personal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii