Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Consumul exagerat de monden

ro

01 Apr, 2011 02:30 2657 Marime text
Manuela-Moldoveanu-1_oct.jpgCând politica te enervează, schimbi canalul şi te uiţi la ştiri modene. Sunt mai amuzante şi în plus nu simţi că te afectează la buzunar.

Poate pe cei care plătesc ca personajele mondene să se producă în platourile lor şi care sunt în stare să plătească bani grei, dar nu te afectează în mod direct. Astăzi, în România, cel mai bine este să fii... personaj de ştiri mondene. Viaţa mondenă pare zbuciumată, dar la fel de bine plătită, dacă dai dovadă de multă inventivitate şi ştii să întorci lucrurile în favoarea ta. Mă gândesc aici - cum altfel? - la scandalurile prilejuite de divorţurile anului. Mă amuza comentariul unui consumator de ştiri mondene, care, deşi citeşte ziarele, se minuna de faptul că lumea nu mai vorbeşte decât despre divorţul lui Iri de Moni (sau invers) şi despre despărţirea lui Pepe de Oana. „Români, treziţi-vă! Ce să zic... România este în divorţ", suna comentariul care m-a amuzat, tocmai pentru că venea de la un consumator de monden. Dar despre ce să vorbească oare românii? Despre salarii, pensii, criză, politică? Cred că-s sătui până peste cap. Uitându-se la necazurile personajelor mondene, încep să se simtă mai bine când se gândesc că nu sunt în locul lor. Îi compătimesc, formează tabere şi se contrazic încercând să-şi dea cu părerea despre cine cred ei că este vinovatul. Ba că Iri, pentru că la vârsta lui este un pervers că s-a însurat cu una aşa tânără, ba că Moni, că nici ea n-a fost uşă de biserică, ba Pepe, că-şi spală rufele-n public, ba Oana... Culmea este că din tot acest zbucium, tot ei ies cei mai câştigaţi. De pildă, s-a vehiculat că Moni nu vorbeşte despre divorţ fără 50.000 de euro, iar Pepe s-a lăudat într-una pe la televizor cu banii câştigaţi din apariţiile sale, Oana şi-a găsit un job în televiziune şi tot aşa. Şi Fernando de la Caransebeş a ajuns mare vedetă după ce a apărut la TV. Ce contează că mai apoi a ajuns la nebuni? În toată această degringoladă de mondenităţi pe care le consumaţi fie ca să vă distrageţi atenţia de la probleme cotidiene, fie că nu aveţi chef să consumaţi altfel de ştiri, trebuie să fiţi conştienţi de un lucru: fiecare click pe care îl daţi pe o ştie mondenă, bagă bani în contul personajului de care vă interesaţi, fie el Tonciu, Pestriţu, Bianca, Iguana etc. Odată cu numărul de accesări, creşteţi notorietatea personajului, care va fi din ce în ce mai solicitat, mai mofturos şi, implicit, mai bine plătit. Aşadar, „citiţi cu atenţie prospectul" înainte de consumul exagerat de monden.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florin-Gabriel 10 Apr, 2011 14:38 Interesant articolul tau si in mare parte de acord cu el (de fapt cu tine). Deja multa lume e scarbita de "evenimentele nefericite" din viata celor 4 oameni, care mi-e si sila sa le mai scriu numele, atat de sictirit sunt. Oricum, asteptam mai multe editoriale, de la o simpatica, finuta si frumusica foc ca tine!