Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Portilor Deschise la Universitatea Ovidius

ro

28 Mar, 2012 00:41 822 Marime text

În perioada 5 - 8 aprilie a.c., Universitatea „Ovidius" din Constanţa, cea mai mare şi mai importantă instituţie de educaţie şi cercetare ştiinţifică din Dobrogea, organizează acţiunea de promovare a ofertei educaţionale „Zilele Porţilor deschise".

Cu acest prilej, fiecare facultate a universităţii va prezenta oferta de şcolarizare, rezultatele obţinute, corpul profesoral, precum şi baza materială de care dispune. În funcţie de domeniul de studiu al facultăţilor, elevii vor participa la sesiuni interactive, pe o tematică atractivă şi accesibilă. Se vor vizita laboratoarele, biblioteca, amfiteatrele, iar grupurile de elevi vor face un tur al universităţii, după un program stabilit.

Menţionăm faptul că două autocare vor fi la dispoziţia vizitatorilor pentru traseul Campus 1,2, Baza sportivă, căminele de la Pescărie, sediul din b-dul Mamaia.

„Universitatea „Ovidius" din Constanţa a înregistrat, în ultimii ani, un salt considerabil în domeniul calităţii învăţământului, fapt atestat de ARACIS ca o recunoaştere oficială a capacităţii sale educaţionale şi de cercetare ştiinţifică. A parcurs rapid drumul de la condiţia unui simplu institut de subingineri la dimensiunile de astăzi: 16 facultăţi cu 20.000 de studenţi. Meritul aparţine tuturor membrilor comunităţii ovidiene (cadre didactice, studenţi, personal auxiliar): o comunitate închegată, ambiţioasă, dornică de ascensiune, o comunitate care şi-a asumat temeinic rolul de nucleu de difuziune culturală în Dobrogea, contribuind astfel la generarea şi păstrarea sistemului naţional de valori.

Ne mândrim cu un corp profesoral de excepţie, cu rezultate notabile în activitatea de cercetare şi un număr impresionant de absolvenţi ovidieni care, în fiecare an, îşi găsesc drumul spre o carieră de succes. Sunt acestea toate premizele unei dezvoltări calitative de excepţie a Universităţii noastre şi în perioada următoare, pentru a spori prestigiul instituţiei şi a o transforma într-un veritabil pol de competitivitate la nivel regional şi naţional. Vă invităm la Zilele Porţilor Deschise pentru a afla oferta universităţii noastre pentru anul 2012 - 2013", a declarat rectorul Universităţii „Ovidius" din Constanţa, prof.univ.dr.ec.Dănuţ Tiberius Epure.

Biroul de promovare şi relaţii publice,

27 martie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii