Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:30 21 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Universitatea „Ovidius” Simpozion „Din istoria tătarilor”

ro

10 Dec, 2014 11:32 920 Marime text
Facultatea de Istorie și Științe Politice, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România  organizează un dublu eveniment științific, cultural și istoric.

Astfel, se va desfășura cea de-a VIII-a ediție a simpozionului „Din istoria tătarilor”, care anul acesta se bucură de participarea, în calitatea de conferențiari, a două personalități ale istoriei sud-estului European, Virgil Ciocîltan (Academia Română, Institutul de Istorie „N. Iorga”) și Dariusz Kolodzieijczyk  (Universitatea  din Varșovia).

Totodată, se va desfășura cea  de-a II-a ediție a concursului de eseuri „Tătarii dobrogeni. Istorie, tradiție și civilizație”. Cu acest prilej, vor fi premiate cele mai bune eseuri realizate de elevii din școlile dobrogene și din Turcia și va fi lansat al doilea volum cu același nume, care va cuprinde toate lucrările participante la acest concurs.
Ambele manifestări vor avea loc la sediul Universității „Ovidius” Constanța, Campus Corp B, Amfiteatrul Facultății de Medicină, în data de 13 decembrie, cu începere de la ora 11.00.
 
Biroul de presă al Universității „Ovidius”,
10 decembrie 2014

Ti-a placut articolul?

Comentarii