Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - Miercuri, 24 Octombrie 2012

ro

24 Oct, 2012 23:44 918 Marime text

În perioada 21 - 25 octombrie 2012, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Ovidius" din Constanța a fost gazda reuniunii coordonatorilor programului Tempus MODEP (Modernisation et developement des cours professionnalises) ETF JP numărul 00408-2008, amplu proiect universitar care se încheie în luna ianuarie 2013.

Astfel, la Universitatea „Ovidius" a sosit o delegație numeroasă condusă de contractorul proiectului - Universitate d`Auvergne Clermont1, Clermont Ferrand, Franța, prof. Maurice Chenevoy, și formată din beneficiarii programului - cinci universități din Ucraina, două din Belarus, două din Republica Moldova, câte o universitate din Portugalia și Maroc, precum și din România - Universitatea de Vest Timișoara. Universitatea „Ovidius" din Constanța este reprezentată în proiect de rectorul Universității, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, prorector prof.univ.dr. Victor Ploae și prof.univ.dr. Anca Cristina Stanciu.

Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea de programe comune (licență, master) profesionalizate, adaptate pieței muncii în universitățile partenere în domeniul managementului întreprinderilor și administrațiile publice, conform procesului Bologna, finalizate cu diplomă dublă sau multiplă.

În cursul zilei de ieri, 23 octombrie, numeroasa delegație s-a întrunit pentru a trage ultimele concluzii ale reuniunii, într-un dialog deschis despre sistemul de învățământ superior din toate țările participante la proiect, dialog condus de rectorul Universității „Ovidius", prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, prorectorul prof.univ.dr. Gabriela Stanciu, prorectorul prof.univ.dr. Victor Ploae și decanul Facultății de Științe Economice, prof.univ.dr. Cerasela Spătariu.

„Conștientizând nevoia schimburilor de experiență la nivelul mediului universitar european, una dintre prioritățile noastre este armonizarea programelor de studii, care să permită desfășurarea în cele mai bune condiții a mobilităților pentru studenți, cât și pentru cadrele didactice. Universitatea „Ovidius" din Constanța are numeroase contracte bilaterale cu universități din Europa și nu numai. De asemenea, cadrele didactice sunt implicate în multe contracte de cercetare și participă la prestigioase manifestări științifice internaționale. Toate aceste acțiuni măresc prestigiul internațional al universității", a declarat rectorul Universității „Ovidius" din Constanța, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure.

În prezent, oferta educațională a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Ovidius" din Constanța cuprinde, alături de numeroase studii aprofundate în limba română, și masteratul bilingv (dublă diplomă) în domeniul Administrarea Afacerilor, specializarea Administrarea Afacerilor în Întreprinderile Mici şi Mijlocii. Facultatea de Științe Economice are în derulare numeroase colaborări cu universități din Europa și nu numai, ce vizează formarea unor specialişti cu o bună pregătire teoretică şi practică, apţi să conducă în viitor activităţi economice de mare anvergură pe plan național și internațional, în conformitate cu cerințele reale ale pieței muncii.

Biroul de promovare și relații publice,

24 octombrie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii