Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - Facultatea de Stiinte economice

ro

11 May, 2011 23:20 1042 Marime text

În perioada 12-14 mai 2011, la Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, au loc o serie de manifestări de mare importanţă pentru viaţa academică şi economică, în plan naţional şi regional:

-Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti, Secţiunea Finanţe şi instituţii financiare, organizată sub egida Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România (AFER),

- Proiectul „BNR - zilele deschise pentru studenţii", organizat în colaborare cu Banca Naţională a României.

Deschiderea oficială a evenimentelor organizate de Facultatea de Ştiinţe economice va avea loc vineri, 13 mai 2011, începând cu ora 11.00, în Aula Magna a Universităţii Ovidius (Bd. Mamaia, nr. 124) şi va fi urmată de o prezentare cu tema „Economisirea şi perspectivele creşterii economice" susţinută de Nicolae Dănilă, membru al Consiliului de Administraţie al BNR.

Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti este cea mai prestigioasă manifestare ştiinţifică pentru studenţi, organizată o dată la doi ani, în diverse centre universitare din România, pe secţiuni. Ca o recunoaştere a calităţii învăţământului superior constănţean în domeniul economic, AFER organizează această competiţie pentru a doua oară la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Olimpiada Naţională de Finanţe este o manifestare amplă şi importantă pentru învăţământul universitar românesc deoarece reuneşte peste 90 de studenţi şi cadre didactice din 21 centre universitare. Aceştia vor prezenta lucrările pe trei subsecţiuni: Instituţii şi pieţe financiare, finanţe cantitative şi Finanţe publice şi private, asigurări, ambele pentru ciclul de licenţă, şi Finanţe şi instituţii financiare, pentru ciclul de masterat.

Seminarul interactiv pe teme de mare actualitate şi interes, mai ales, pentru studenţii specializării de Finanţe şi Bănci definit, ca proiect, „BNR - zilele deschise pentru studenţii", se va desfăşura în Sala de Conferinţe, sediul Universităţii din Bd. Mamaia, nr. 124 şi va cuprinde prezentări ale principalelor repere din istoria BNR şi a rolului jucat de aceasta în istoria modernă a României, comunicări pe teme de emisiune, politică monetară, pieţe, stabilitate financiară, susţinute de reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României. În programul manifestării sunt, de asemenea, incluse două seminarii interactive cu studenţii şi cu cadrele universitare şi o vizită la agenţia BNR Constanţa.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

11 mai 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii