Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:30 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea "Ovidius" - Despre democrație și provocările ei

ro

23 Mar, 2015 12:37 508 Marime text
Marți, 24 martie, ora 10, la Sala Senatului Universității "Ovidius" din Constanța va avea loc conferința "Romania-25 years after communism", susținută de Sven-Joachim Irmer, director al Konrad Adenauer Stiftung, filiala România.

Fundația Konrad Adenauer, înființată în 1955 , poartă numele (din 1964) cancelarului german care a reușit să reintegreze Germania in circuitul occidental al valorilor fundamentale: democrație, liberalism, capitalism. Fundația Konrad Adenauer promovează, în peste 120 de țări, prin conferințe, simpozioane, publicații valorile ce trebuie să caracterizeze orice societate democratică și, mai ales, societățile care au ales să renunțe la formulele politice dezumanizante și să aleagă drumul dificil, dar necesar, al pluralismului politic și al respectării drepturilor omului. De asemenea, Fundația Konrad Adenauer promovează, ca obiectiv fundamental, întărirea și dezvoltarea relațiilor transatlantice.

Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța este onorată de disponibilitatea Fundației Konrad Adenauer cu privire la organizarea acestui eveniment într-un moment istoric important, al împlinirii unui sfert de secol de democrație în România, prilej de a dezbate împlinirile și nereușitele, împreună cu membri ai corpului academic, studenți, oameni de cultură și toți cei interesați de prezentul și viitorul societății românești. Evenimentul se încadrează mai larg în suita de manifestări ce celebrează 25 de ani de consacrare universitară la Universitatea "Ovidius" din Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii