Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - actiuni culturale la Biblioteca Universitatii Ovidius

ro

24 Oct, 2012 23:52 935 Marime text

În șirul manifestărilor culturale organizate periodic de Biblioteca Centrală Universitară „Ovidius" și adresate cititorilor se înscriu acțiuni menite a promova valoroase lucrări din patrimoniul instituției legate de evenimente importante sau de personalităṭile marcante sărbătorite în calendarul cultural național și internațional.

Astfel, luna octombrie se află sub semnul personalităṭii lui Günther Grass, născut la 16 octombrie 1927 ṣi devenit laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1999. Este o incitantă ṣi minunată invitaṭie la lectură de calitate prin expoziția tematică organizată la sediul bibliotecii.

Totodată, recent, Biblioteca Centrală Universitară „Ovidius" a marcat, prin expunerea unor enciclopedii ṣi albume tematice, de obicei mai greu accesibile cititorilor, 150 de ani de la naṣterea inventatorului Auguste Lumière, care, împreună cu fratele său Louis a realizat în 1895 prima cameră de filmat denumită cinematograf. Expoziṭia dedicată acestui eveniment poartă titlul „ Fraṭii Lumière, de la aparatul foto.... la cinematografie" și a fost vernisată de bibliotecar Reasilvia Bordei și conf.univ.dr. Aurelia Lăpușan, directorul Departamentului Editorial, Carte Universitară și Relații Publice.

În perioada următoare, la Biblioteca Centrală Universitară „Ovidius" vor avea loc expoziții tematice privind Ziua Naţiunilor Unite, Ziua Armatei, Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir şi făcătorul de minuni, din Tesalonic.

Biroul de promovare și relații publice,

24 octombrie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii