Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:19 20 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sală de demonstraţii, în vederea promovării materialului dentar, dar şi crearea unui centru social - printre priorităţile Facultăţii de Medicină Dentară

ro

14 Feb, 2012 23:00 348 Marime text

Principalul candidat pentru ocuparea funcţiei de rector al Unversităţii „Ovidius" din Constanţa, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, prof. dr. Dănuţ Tiberius Epure, a avut, ieri, 13 februarie 2012, o întâlnire oficială cu colectivul Facultăţii de Medicină Dentară. Seria întrevederilor cu cadrele didactice aparţinând fiecărei facultăţi în parte, debutată imediat după lansarea candidaturii profesorului dr. Dănuţ Tiberius Epure, are ca obiective identificarea posibilelor probleme specifice atât ale studenţilor, cât şi ale personalului didactic, alături de întocmirea unei liste de priorităţi pentru soluţionarea lor.

La fel ca în majoritatea celorlalte întâlniri, o mare parte a discuţiilor s-a purtat pe marginea posibilităţii de dezvoltare şi modernizare a bazei materiale, insuficientă în momentul de faţă. Astfel, între priorităţile conturate regăsim renovarea mai multor săli, a unei clinici şi a unui centru social. Un alt demers, prin care se urmăreşte pe lângă dotarea cu aparatură specifică şi creşterea veniturilor atât ale facultăţii, cât şi ale cadrelor didactice, este construirea unei săli de demonstraţii, în vederea promovării materialului dentar.

Mai mult, cadrele didactice din Facultatea de Medicină Dentară i-au explicat candidatului şi necesităţile aparte care apar în sfera activităţii practice a studenţilor. Astfel, achiziţia de materiale consumabile, care să le dea acestora posibilitatea să experimenteze, trebuie tratată, de asemenea, ca o prioritate.

După ce le-a expus celor prezenţi, în număr mare, programul său managerial pentru funcţia de rector, prof. dr. Dănuţ Tiberius Epure a ţinut să sublinieze importanţa cercetării, atât pentru prestigiul fiecărei facultăţi în parte, cât şi pentru creşterea vizibilităţii naţionale şi internaţionale a Universităţii „Ovidius" din Constanţa. Astfel, printre demersurile propuse în acest sens, se numără şi încurajarea depunerii de grant-uri de cercetare, asigurarea cofinanţării şi asigurarea aparaturii pentru cercetare.

În final, cadrele didactice din Facultatea de Medicină Dentară i-au urat succes profesorului dr. Dănuţ Tiberius Epure în restul campaniei, felicitându-l totodată pentru profesionalismul de care a dat dovadă în alcătuirea platformei program, dar şi în competiţia electorală.

Ti-a placut articolul?

Comentarii