Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:50 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licenţiat în „Computer Science”. Diplomă în limba engleză recunoscută la nivel internațional, acordată de Facultatea de Matematică și Informatică

ro

15 Jul, 2014 15:49 892 Marime text
În acest an, un nou program de studii universitare de licenţă în domeniul Informaticii, predat exclusiv în limba engleză, va debuta la Facultatea de Matematică și Informatică a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa: „Computer Science”. În contextul dezvoltării explozive a societății bazate pe cunoaştere („knowledge based society”), menirea acestui program de studii este de a pregăti eficient specialiști de înalt nivel profesional în domeniile de avangardă ale tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor. Planurile de studiu competitive, concepute conform sistemului european educaţional Bologna, permit recunoașterea diplomelor de licenţă în oricare altă țară integrată în structurile Comunității Europene şi chiar dincolo de acestea.
Folosind mijloace moderne de educaţie formală şi non-formală se promovează cele mai noi concepte ale ştiinţei calculatoarelor:
Algorithms and Data Structures, Procedural Programming, Computational Logic, Graph Algorithms, Operating Systems, Formal Languages and Automata Theory, Object Oriented Programming Languages, Computational Geometry, Databases, WEB Technologies, Calculability and Computations, Multimedia Techniques, Visual Programming Environments, Software Testing and Validation, Databases Management Systems, Computer Networks, Advance Programming Techniques, Computer Graphics, Software Engineeering, Distributed Computing, Scientific Computing Algorithms (Pattern Recognition), WEB Applications Development, Artificial Intelligence, Image Processing, Design and Programming Environment, Software Security, Statistical Software, Machine Learning, Algorithms Design and Analysis, Networks Administration, Simulation Techniques, Financial Algorithms, Evolutionary Computation, etc.
Programele comunitare de schimburi interuniversitare (ERASMUS) permit, de asemenea, dezvoltarea unor legături multiple cu cele mai mari centre universitare din Europa.
 
Prin convenţiile de colaborare încheiate cu marile corporaţii internaţionale: ORACLE, IBM, Microsoft, Facultatea de Matematică și Informatică este un partener activ în mai multe programe de dezvoltare academică:
- Oracle Academy
- IBM Academic Initiative
- Microsoft Dreamspark Academic Alliance (MSDN -Microsoft Software Developers Network)
 
Astfel, anul acesta, Facultatea de Matematică și Informatică a fost invitată de ORACLE Romania să fie partener în proiectul Concursului Naţional de programare Java „Soluţii JAVA inteligente pentru comunitatea noastră”. Concursul a premiat cele mai strălucite idei și cele mai bune soluţii de programare Java care ajută la rezolvarea problemelor comunităților şcolare, de afaceri și urbane. Locul 1 la categoria SMART Business a fost câştigat de echipa JavaOne Dream Team condusă de Mogan Sergiu Pavel, Facultatea Matematică şi Informatică, Universitatea „Ovidius” din Constanţa.
Competențele generale ce pot fi obținute de absolvenţii noului program de studii universitare de licenţă „Computer Science” pot fi clasificate astfel:

Competenţe profesionale:
- Programarea în limbaje de nivel înalt
- Dezvoltarea şi întreținerea aplicațiilor informatice.
- Utilizarea instrumentelor informatice în context interdisciplinar
- Utilizarea bazelor teoretice ale informaticii şi a modelelor formale
- Proiectarea şi gestiunea bazelor de date
- Proiectarea şi administrarea reţelelor de calculatoare
 
 
  Biroul de promovare şi relaţii publice,
15 iulie 2014
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii