Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea Academică şi Culturală a Studenţilor din Ingineria Civilă din Iaşi- IACSIC 2015

ro

29 Apr, 2015 14:32 896 Marime text
 Studenţii Facultăţii de Construcţii din cadul Universității „Ovidius” din Constanța au participat anul acesta la Întâlnirea Academică şi Culturală a Studenţilor din Ingineria Civilă din Iaşi- IACSIC 2015, un eveniment național unic pe plan academic și cultural, care a adunat studenți din domeniul construcțiilor și instalațiilor ori arhitecturii, dornici de a socializa și de a prezenta sau dezbate probleme ori lucrări, cu aplicație în ingineria civilă sau ingineria instalațiilor. Echipele noastre au avut două prezentări excepţionale şi au câştigat locul 3 şi locul 4 din 14 echipe, din trei centre universitare: Iaşi, Braşov şi Constanţa.
 
Locul III:
Studii privind metoda izolării bazei construcțiilor  (Danilov Roxana Iuliana, Periverzov George Adrian, Vagner Mădălina Ionela,
îndrumător: aş.dr.ing. Pericleanu Bucur Dan)

O soluție ideală și eficientă în cazul unor cutremure este aceea de izolare a bazei construcțiilor. Scopul folosirii acestei metode în planurile de proiectare a noilor clădiri sau de păstrare a clădirilor deja existente este acela de a controla și de a limita transferul de energie de la sol la construcție. Se disipă la maxim energia dată de seism către clădire, prin utilizarea unor dispozitive specializate care pot controla comportarea seismică astfel încât să nu se producă suprasolicitări și distrugeri în structură. Studiul a dorit compararea efectului acțiunii seismice la aceeași structură realizată în două moduri; calculul a fost efectuat și el în două ipoteze. În prima, structur este încastrată, simulând modul clasic de comportare a clădirilor la acțiunea seismică, pe când în cea de-a doua ipoteză, s-a simulat introducerea la bază a unor izolatori ce permit translații orizontale.
 
Locul IV:
Studiu comparativ privind realizarea betonului translucid cu diferite materiale (Bernianu Nicoleta Diana, Bunghez Rodica-Gabriela, Maican Ana-Maria, îndrumător: aş.dr.ing. Pericleanu Mihaela)

Aplicațiile betonului translucid sunt diverse, şi anume: pereţi despărţitori interiori/exteriori, elemente de plafon, scări, design interior, mobilier interior/exterior, elemente de iluminat, acoperişuri şi terase. Are de asemenea o gamă largă de culori, texturi şi procente de transparenţă. Studiul a realizat o comparaţie între diferite modalităţi de obţinere a unui beton translucid, prietenos cu mediul înconjurător, folosind adaosuri de fibră de sticlă, sticlă şi plastic reciclate. Partea experimentală a studiului ne oferă suportul pentru a stabili influenţa materialelor care asigură transparenţa betonului asupra proprietăţilor acestuia prin compararea rezultatelor obţinute pentru epruvetele realizate cu cele ale unui beton clasic, fără astfel de adaosuri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii