Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:57 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe sesiunea de înscrieri pentru admiterea în anul universitar 2012-2013 la Universitatea „Ovidius” din Constanța

ro

14 Jul, 2012 19:17 875 Marime text

Luni, 16 iulie 2012, începe sesiunea de înscrieri pentru admiterea în anul universitar 2012-2013 la Universitatea „Ovidius" din Constanța. Calendarul sesiunii de admitere iulie 2012 este următorul: 16 - 23 iulie 2012 - înscrieri la facultăţile care auprobă de concurs, 16 - 27 iulie 2012 - înscrieri la facultăţile care auconcurs pe bază de dosar, 24 - 27 iulie 2012 - susţinerea probelor de concurs, 28 - 29 iulie 2012 - afișarea rezultatelor.

Înscrierile se fac la sediile Universității, astfel: Campus corp A (Aleea Universității nr.1) pentru facultățile - Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Litere, Facultatea de Teologie, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Drept, Științe Administrative și Sociologie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației; Campus corp B (Aleea Universității nr.1) - Facultatea de Medicină, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole; Baza Nautică - Facultatea de Educație Fizică și Sport; sediul Universității de pe bdul Mamaia nr.124 - Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Facultatea de Arte; str.Ilarie Voronca nr. 58 - Facultatea de Medicină Dentară; str.Unirii nr.22B - Facultatea de Construcții.

„Special pentru candidații la „Ovidius", în acest an organizăm două puncte de informare la sediul de pe bdul Mamaia și la Campus, de unde se pot obține toate informațiile necesare pentru o bună desfășurare a înscrierilor. Pentru prima dată, venim în întâmpinarea viitorilor candidați chiar în spațiile din fața celor două clădiri emblematice ale comunității ovidiene, pentru o mai bună cunoaștere a ofertei educaționale. Ne prezentăm în fața comunității locale și naționale ca o instituţie de educaţie şi cercetare ştiinţifică, având calificatul „Grad de încredere ridicat", acordat de ARACIS, o universitate modernă, într-o vizibilă schimbare", a declarat rectorul Universității „Ovidius", prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure.

Universitatea „Ovidius" pune la dispoziția viitorilor candidați o ofertă educaţională bogată, diversă şi competitivă. În toate cele 16 facultăți, procesul de învățământ se desfășoară în cadrul a 48 domenii de licență și, respectiv, 74 programe de studii. Procesul educațional este organizat pe trei cicluri de studii: licență, masterat și doctorat, care, într-o succesiune firească, asigură studenților desăvârșirea profesională. Un rol important este acordat cercetării științifice, universitatea deținând centre de cercetare recunoscute CNCSIS în majoritatea domeniilor de activitate. „Ovidius" are peste 60 de protocoale și convenții de colaborare pe diferite domenii educaționale și de cercetare științifică cu universități din 24 țări ale lumii. Universitatea „Ovidius" din Constanţa dispune de un corp profesoral valoros, cu o pregătire solidă, recunoscut prin performanţele din domeniul educativ, prin activitatea profesională desfăşurată în cadrul cursurilor şi seminariilor, precum şi al lucrărilor practice, şi din planul cercetării ştiinţifice fundamentale.

Cei peste 18.000 de studenți înmatriculați la Universitatea „Ovidius" în prezent au la dispoziție săli de curs și laboratoare dotate cu aparatură modernă, bibliotecă virtuală, servicii de consiliere, oportunități în accesarea unor programe de mobilități europene, cabinete medicale. Universitatea dispune de o Bază sportivă modernă,iar oportunitățile de cazare oferite studenților se ridică la standarde de calitate hoteliere.

Pentru anul universitar 2012 - 2013, sunt scoase la concurs 1.300 de locuri fără taxă și câteva mii cu taxă. La majoritatea facultăților admiterea se face pe baza concursului de dosare.

http://www.univ-ovidius.ro/

Biroul de promovare și relații publice,

13 iulie 2012

Ti-a placut articolul?

Comentarii