Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Universitatea Ovidius - FACULTATEA DE MEDICINĂ DENTARĂ DIN CADRUL UNIVERSITĂȚII „OVIDIUS” DIN CONSTANȚA ESTE ACREDITATĂ - 18.07.2014

ro

18 Jul, 2014 20:20 1661 Marime text
Programul Medicină Dentară a primit în urma evaluării ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior) din acest an acreditarea cu calificativul „grad de încredere” pe o perioadă de 5 ani.
Astfel, ambele specializări din cadrul Facultății de Medicină Dentară (Medicină Dentară și Tehnică Dentară) sunt acreditate ARACIS.
Programul de studii Medicină Dentară are o durată de 6 ani (360 de credite transferabile). Concursul pentru admiterea 2014 constă dintr-un singur test grilă, care va conţine 100 întrebări de biologie şi chimie. Ponderea întrebărilor va fi: 50 întrebări de biologie şi 50 întrebări de chimie.
Programul de studii de Tehnică Dentară are o durată de 3 ani (180 credite transferabile). Concursul pentru admiterea 2014 cuprinde o probă de aptitudini, care constă în modelaj din gips după model dat. Modalitatea de calculare a mediei de admitere este 80% nota de la proba de aptitudini, 20% media examenului de bacalaureat.
„Facultatea beneficiază de o bază logistică şi materială la standarde europene, punând la dispoziţia studenţilor tot ceea ce este necesar pentru asigurarea unui învăţământ de înaltă calitate. Toate disciplinele au aparatură de ultimă generaţie şi sunt complet informatizate, studenţii având posibilitatea înregistrării fişelor şi manoperelor efectuate pacienţilor aflaţi în tratament având, în acelaşi timp, acces prin internet la sursele de documentare din domeniu”, a declarat decanul Facultății de Medicină Dentară, conf.univ.dr. Aureliana Caraiane.
 
Biroul de promovare şi relaţii publice,
18 iulie 2014
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii