Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:26 23 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Universitatea Ovidius - 3.09.2014

ro

03 Sep, 2014 10:39 577 Marime text
Pentru al doilea an consecutiv, studenți ai Universității „Ovidius” din Constanța au câștigat Premiul I la Concursul de articole științifice pe tema dezvoltării globale pentru studenți de la Seul, Coreea de Sud.

La etapa finală organizată săptămâna trecută, la care s-au calificat 8 echipe de studenți din Corea de Sud, Japonia, Kazahstan și Romania, echipa studenților de la Universitatea „Ovidius” a fost recompensată de membrii juriului internațional cu premiul I.

Tema proiectului se referă la reducerea consumurilor energetice și a impactului ecologic din industria sticlei prin soluții ecoinovative de reutilizare și reciclare a deșeurilor din sticlă.
Echipa Universității „Ovidius” a fost formată din Mihai Oprea, Aurelia B. Mocanu, Alina N. Moise și Daniel Timofte, din anul IV, specializarea Energetică Industrială, de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă. Echipa a fost coordonată de asistent de cercetare, doctorand Laurențiu Oancea.

Pe parcursul anului universitar 2013 – 2014, studenții au fost implicați în activități de cercetare în cadrul Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie,  unde se derulează un proiect european pe această temă. Prin participarea directă a studenților au fost efectuate o serie de teste, prelevări de probe și experimente în laborator și pe mai multe platforme specializate de la intreprinderile Gremlin și Metacom din Constanța. Masurătorile au fost validate cu evaluări în laboratoarele din Șantierul Naval Constanța.

La ediția din 2013 a aceluiași concurs, o altă echipă formată din Dan Ioachim, student la Universitatea „Ovidius” din Constanța, alături de colegi de la Unversitatea Tehnică a Moldovei și de la Universitatea Taurida din Simferopol, au câștigat de asemenea Premiul I. Anul acesta, prin succesul lor, Alina, Mihai și Daniel, care și-au susținut rezultatele cercetărilor în fața juriului de la Seul, au transformat numele Universității lor în renume.

Ti-a placut articolul?

Comentarii