Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinism, autoritarism pragmatic și luciditate corozivă în memorialistica lui Constantin Argetoianu

ro

27 Apr, 2015 13:59 1068 Marime text
Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor și Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează miercuri, 29 aprilie 2015, ora 12.00, în Sala Senatului a Universității „Ovidius” (Campusul Universitar) conferința „Cinism, autoritarism pragmatic și luciditate corozivă în memorialistica lui Constantin Argetoianu”, susținută de DAN C. MIHĂILESCU.
Dan C. Mihăilescu, „Omul care aduce cartea” este un comentator avizat, subtil, captivant și carismatic, care face accesibilă cartea oricui îi acordă o cât de mică atenție. Invitatul Uniunii Scriitorilor, Filiala Dobrogea și al Universității „Ovidius” scrie cărți spectaculoase, inteligente, fiind unul dintre eseiștii remarcabili. Cărțile sale, Literatura română în postceaușism vol. I (Memorialistică), vol. II (Proză), vol.III (Eseistică), Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu, Despre Cioran și fascinația nebuniei, Cărțile care ne-au făcut oameni, I.L.Caragiale și caligrafia plăcerii, Castelul, biblioteca, pușcăria. Trei vămi ale feminității exemplare, Despre nerăbdarea de a fi răbdător fac deliciul cititorilor și aduc succesul în librării.
Conferința lui Dan C. Mihăilescu, un „împătimit al memorialisticii”, are în centrul ei Memoriile lui Constantin Argetoianu, un personaj-cheie al perioadei interbelice, prea puțin studiat, dar esențial pentru înțelegerea României profunde. Unul dintre cei mai influenți și fascinanți oameni politici în epocă, Constantin Argetoianu a fost arestat în 1950 și a murit în 1955 în închisoarea de la Sighet.
Prezentarea conferențiarului este realizată de Cristina Tamaș (decanul Facultății de Litere, scriitor) și Angelo Mitchievici (preşedintele USR, Filiala Dobrogea, istoric literar).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii