Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:23 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caravana Ovidius la Tulcea

ro

25 Apr, 2012 00:55 481 Marime text

Astăzi, la Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, a avut loc prima staționare a Caravanei „Ovidius" din acest an pentru promovarea ofertei educaționale. Totodată, evenimentul a cuprins o primă întâlnire între conducerea universității, formată din rectorul prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, prorectorii prof.univ.dr.ing. Gabriela Stanciu și conf.univ.dr. Florin Anghel, alături de echipa de promovare și relații publice a universității, cu elevii tulceni, viitori studenți ovidieni. Peste o suta de elevi din cele 10 licee ale orașului Tulcea, alături de cadre didactice s-au aflat în dialog direct cu echipa Universității „Ovidius". Gazde au fost inspectorul școlar general prof. Doru Marian Căpriță și prof. Viorica Petre, care au declarat că Universitatea „Ovidius" este prima instituție de învățământ universitar care și-a prezentat oferta printr-o acțiune de această amploare.

Rectorul Universității „Ovidius", prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, a declarat cu acest prilej că orașul Tulcea nu a fost ales întâmplător pentru organzarea acestei ediții speciale a acțiunii Porțile deschise ale Universității „Ovidius" din Constanța.

„Aproximativ 10% dintre studenții și absolvenții ovidieni provin din județul dumneavoastră, iar rezultatele acestora sunt dintre cele mai bune. După județul Constanța, Tulcea este cel mai bine reprezentat în rândul studenților noștri, atât din punct de vedere cantitativ, cât și caliativ. Tinerii se află adesea în fața unor alegeri de mare importanță, iar deciziile pe care aceștia le adoptă se vor reflecta asupra întregii lor cariere. Întrucât alegerea universității este un prim pas spre un viitor de excepție, prin această acțiune, UOC își prezintă bogata oferta educațională celor interesați să devină studenții noștri", a declarat prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure.

Rectorul universității le-a oferit elevilor o prezentare a celor 16 facultăți, cu specializările adaptate mediului socio-economic specific Dobrogei, punând accent pe calitatea actului educațional și facilitățiile moderne de care dispune în prezent „Ovidius". Elevii tulceni au fost interesați de criteriile de admitere, numărul de locuri care vor fi scoase la concurs, condițiile de cazare din cămine precum și de bursele care se acordă studenților.

În finalul acțiunii, inspectorul școlar general Doru Marian Căpriță și prof. Viorica Petre au primit diplome pentru buna colaborare și sprijinul deosebit acordat proiectelor Universității „Ovidius" din Constanța. Cu acest prilej s-a oferit o donație de carte pentru bibliotecile liceelor tulcene, lucrări editate de Ovidius University Press.

Mai mult, o nouă etapă a acțiunii de promovare se apropie de debut, caravanele ovidiene urmând să pornească la drum, pentru a face cunoscută vasta ofertă educațională a Universității noastre absolvenților de liceu din județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău și Galați.

Biroul de promovare și realții publice

24 aprilie 2012

Ti-a placut articolul?

Comentarii