Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR - Zilele porţilor deschide pentru studenţii economişti

ro

14 May, 2012 23:21 682 Marime text

În perioada 14-15 mai a.c., Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Ovidius" din Constanţa este gazda activităţilor desfăşurateîn cadrul proiectului BNR- Zilele porţilor deschide pentru studenţii economişti.Facultatea de Ştiinţe Economice este un partener tradiţional al Băncii Naţionale a României în acest proiect. La seminarul interactiv la care participă studenţi şi masteranzi ai facultăţii în data de 15 mai 2012 vor fi prezentate teme de interes legate de funcţiile şi rolul băncilor centrale.

Programul activităţilorConstanţa15 mai 2012

09.30 - 10.20 „Activitatea de comunicare externă a băncilor centrale"- prezintă doamna Mirela Roman, director, Direcţia Comunicare;

10.00 - 12.00 Întâlnirea domnului Nicolae Dănilă, membru al Consiliului de administrație al BNR cu angajații Agenției BNR Constanța;

10.20 - 13.00 Prezentări pe teme de emisiune, politică monetară, pieţe, stabilitate financiară, etc. - prezintă domnul Mugur Tolici, director, Direcţia Resurse Umane:

Funcţiile BNR (I): „De la emisiunea de numerar la conceperea şi implementarea politicii monetare";

Funcţiile BNR (II): „Reglementarea şi supravegherea sistemului bancar în vederea asigurării stabilităţii financiare";

Seminar interactive cu studenții (sesiune de întrebări și răspunsuri).

13.00 - 13.50 Prezentare cu tema „O nouă arhitectură pentru guvernanța economic a Uniunii Europene ", domna Gabriela Mihailovici, consilier al guvernatorului;

14.00 - 14.45 Cocktail tip buffet oferit de BNR participanților;

14.45 - 15.30 „Repere din istoria BNR" - prezentarea principalelor repere din istoria BNR şi a rolului jucat în istoria modernă a României - prezintă domnul Mircea Mureşan, director adjunct, Direcţia Comunicare.

# # #

Proiectul „BNR - zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti" prin care BNR se implică activ în formarea educaţiei economico-financiare a studenţilor are ca obiectiv îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere, în mediul academic, a rolului şi activităţii băncii centrale.

În 2012, parteneriatul BNR cu mediul academic se diversifică şi se extinde prin participarea la program a unor instituţii de învăţământ superior particulare. Ca şi în editia 2011, unele dintre aceste proiecte vor fi acompaniate de cele din domeniul responsabilităţii socio-culturale pe care banca centrală le dezvoltă în cadrul „Zilelelor Culturale ale BNR".

Programul din 2012 al proiectului „BNR - zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti" se desfăşoară în două etape (februarie-mai şi octombrie-noiembrie), cu participarea mai multor instituţii de învăţământ superior.

# # #

Proiectul „BNR- zilele porților deschise pentru studenții economiști" a fost lansat de Facultatea de Ştiințe Economice din Universitatea „Ovidius" în luna martie a anul 2010, la inițiativa BNR și a decanului facultății la acea vreme - prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, având parteneri facultăți de profil economic din centre universitare reprezentative: Academia de Ştiințe Economice București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Babeș Boyai" Cluj, Universitatea „Al. I. Cuza", Iași. Succesul incontestabil al manifestării a stat la originea organizării celei de-a doua editți - în 2011, intens apreciată în mediul universitar și nu numai. Obiectivele principale ale acțiunii au fost: creșterea gradului de inserţie pe piaţa muncii a tinerilor absolvenți din domeniul finanțe-bănci, prin dezvoltarea unor aptitudini profesionale specifice, care să faciliteze tranziția din învățământ către piața muncii, alături de aprofundarea cunoașterii de către studenţi/masteranzi a conceptelor de bază privind funcțiile băncii centrale și funcționarea Sistemului European al Băncilor Centrale și înțelegerea obiectivului politicii BNR și a rolului său în economia românească.

Astăzi, la Universitatea „Ovidius" din Constanța, rectorul prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure, alături de decanul Facultății de Științe Economice, prof.univ.dr. Cerasela Spătariu, a primit vizita staff-ului BNR - Nicolae Dănilă, membru al Consiliului de administrație al BNR și cadru universitar la Academia de Studii Economice Bucureşti (Doctor Honoris Causa al UOC), Mirela Roman, director, Direcţia Comunicare, Mircea Mureşan, director adjunct, Direcţia Comunicare, directorul executiv al BNR - Sucursala Constanţa, Camelia Ardelean. Cu acest prilej, Nicolae Dănilă, membru al Consiliului de administrație al BNR, a acordat rectorului prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure Medalia special dedicată proiectului „BNR - zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti".

Totodată, profesorul Nicolae Dănilă a anunțat că Universitatea „Ovidius" din Constanța va fi în luna septembrie a acestui an gazda proiectului „Academica BNR".

Biroul de promovare și relații publice

14 mai 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii