Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activităţi la American Corner

ro

15 Feb, 2011 16:45 1076 Marime text
Centrul American Corner Constanta sarbatoreste perioada anilor '60 din America prin organizarea evenimentului "All you need is love: the 60's", care va avea loc in data de 16 februarie 2011, incepand cu ora 11.00. Activitatea ii va avea invitati pe elevii de la Liceul Teoretic "Ovidius", Constanta, insostiti de profesor limba engleza Valerica Visan. Cei prezenti vor obtine mai multe informatii despre tema aleasa de la coordonatorul activitatii, Adelina Vartolomei, doctorand in cadrul Facultatii de Litere, Universitatea "Ovidius" Constanta. Dupa prezentarea sustinuta, participantii vor urmari filmul "Across the Universe", un film muzical regizat de Julie Taymor si programat sa fie lansat in America de Nord pe 14 septembrie 2007. Filmul bazat pe un scenariu original are la baza o poveste de dragoste fictiva din anii '60, in mijlocul protestelor anti-razboi, lupta pentru libertatea cuvantului si a drepturilor civile, explorarea mintii si rock and roll. Inca de la inceput hotarat, bizar si foarte teatral, povestea se muta de la licee la universitati din Massachusetts, Princeton si Ohio pana in partea estica a Manhattan-ului, tulburarile din Detroit, Vietnam si docurile din Liverpool. O combinatie dintre scene reale si animatii pictate si 3D, filmul este presarat cu nenumarate melodii ale Beatlesilor care au defenit acele vremuri. Filmul ii are in rolurile principale pe Evan Rachel Wood si Jim Sturgess, iar din distributie mai fac parte Bono (Dr. Robert), Eddie Izzard (Mr. Kite) si Salma Hayek.

O alta actiune cu tema "What America Needs: The New President" va oferi noi cunostinte despre cultura americana elevilor din clasa a X a de la Colegiul National "Constantin Bratescu", Constanta, sub indrumarea doamnei profesoare de limba engleza Irina Radu, in data de 17 februarie 2011, incepand cu ora 14.00. Filmul documentar "Barack Obama" (2008) va completa prezentarea moderatorului activitatii, Adelina Vartolomei, prin evidentierea traiectoriei presedintelui american.

In incheirea fiecarui eveniment, coordonatorul centrului American Corner, va oferi tuturor participantilor materiale informative despre viata si cultura americana, precum si diplome de participare la activitate.

Va doresc toate cele bune!

Cu multumiri,

Claudia Baicu

Coordonator American Corner Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii