Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20 iulie – ultima zi de înscriere pentru facultățile care organizează probe de concurs

ro

17 Jul, 2015 15:30 1110 Marime text
 Înscrierile continuă până pe data de 24 iulie pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare. De menționat faptul că admiterea la studiile universitare de masterat se încheie în septembrie, după a doua sesiune de înscrieri.
Candidații sunt îndrumați către avizierele facultăților, site-urile facultăților și al admiterii pentru a afla toate detaliile ce țin de orarul probelor de concurs, locul de desfășurare, precum și pentru a lua contact cu regulamentele de ordine interioară din timpul probelor.
 
Probe/calendarul probelor
Probe scrise:
 
Facultatea de Medicină
La programul de studii Medicină (în limba română), examenul include o probă scrisă, totalizând un număr de 100 de întrebări, din două discipline studiate în liceu: Biologie (într-o pondere de 75%) şi Chimie organică sau Fizică, la alegerea candidatului (într-o pondere de 25%); opţiunea este exprimată de candidaţi la înscriere.  Durata probei scrise va fi de 3 ore.
La programul de studii Asistenţă Medicală Generală, examenul include o probă scrisă cu întrebări din cadrul disciplinei de Biologie; numărul întrebărilor este de 60. Durata probei va fi de 2 ore.
Pe data de 22 iulie este programată susținerea probei scrise de concurs la specializările Medicină, Asistență Medicală Generală.
 
Facultatea de Medicină Dentară
La programul de studii Medicină Dentară, concursul constă dintr-un singur test grilă, care va conţine 100 de întrebări. Ponderea disciplinelor pentru examenul de admitere: 75 % Biologie și 25% Chimie organică sau Fizică (la alegere).
Pe data de 24 iulie este programată proba de concurs pentru programul de studii  Medicină Dentară.
 
Facultatea de Farmacie
Pentru programul de studiu Farmacie, forma de examinare este concurs pe bază de teste grilă cu 100 întrebări: 50 întrebări la proba scrisă Biologie; 50 întrebări la proba scrisă Chimie organică.
Pe data de 23 iulie se va susțina proba de concurs pentru specializarea Farmacie.
 
Facultatea de Teologie
Pentru specializarea Teologie Pastorală, se va susține test tip grilă, la disciplina Teologia Dogmatică Ortodoxă, care va fi notat cu 50% din media examenului de admitere; media examenului de bacalaureat  însemnând restul de 50%.
Pe data de 24 iulie se va susține testul tip grilă.
 
Probe vocaționale, interviu, probe practice sau aptitudini:
 
Facultatea de Medicină Dentară
La programul de studii Tehnică Dentară, forma de examinare este o probă de aptitudini: modelaj din gips după un model dat. În calculul mediei generale de admitere, ponderea notei de la proba de aptitidini este de 50%, iar ponderea mediei de la examenul de bacalaureat este de 50%.
Pe 21 iulie este programată proba de concurs pentru programul de studii  Tehnică Dentară.
 
Facultatea de Farmacie
La programul de studii Asistență de farmacie, forma de examinare constă în susținerea unui interviu pe bază de chestionar în vederea testării cunoştinţelor şi a capacităţilor cognitive și din analiza dosarelor candidaţilor. Ierarhizarea candidaţilor care la admiterea la studii de licenţă, specializarea Asistenţă de Farmacie, au obținut calificativul admis la susținerea interviului, se face ţinând cont de media la examenul de Bacalaureat 100%.
Pe data de 25 iulie va avea loc susținererea interviului pe bază de chestionar pentru specializarea Asistență de Farmacie
Facultatea de Litere
Probe de competențe lingvistice la limba română, engleză sau franceză (pentru specializările în limbi străine), respectiv probă orală pentru testarea aptitudinilor de creativitate şi expresivitate (jurnalism).
Probele sunt programate pe data de 24 iulie.
 
Facultatea de Psihologie și Științe Educației
Pentru domeniul Ştiinţe ale educaţiei, specializarea Pedagogie învăţământ primar şi preşcolar, candidaţii vor susţine Probele de aptitudini (eliminatorii) la comunicare în limba română, desen, educaţie fizică şi muzică, cu rezultatul admis/respins.
Probele eliminatorii pentru specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar se vor desfășura pe data de 24 iulie.
 
Facultatea de Educație Fizică și Sport
Probe sportive eliminatorii la toate specializările, care se vor desfășura în perioada 21 – 23 iulie.
 
Facultatea de Teologie
La programul de studii universitare de licenţă Teologie Pastorală: evaluarea aptitudinilor socio-umane (interviu, admis/respins); susţinerea unei probe eliminatorii de dicţie şi aptitudini muzicale, pentru candidații care nu au absolvit seminarul teologic.
Programele de studii universitare de licenţă Teologie Didactică şi Teologie Asistenţă Socială: evaluarea aptitudinilor socio-umane (interviu, admis/respins); concurs de dosare.
La programul de studii universitare de licenţă Muzică religioasă: evaluarea aptitudinilor socio-umane (interviu, admis/respins); verificarea aptitudinilor muzicale– admis/respins; Concurs de dosare. La calcularea notei de admitere se va avea în vedere media examenului de bacalaureat.
Probele sunt programate pe data de 24 iulie.
 
Facultatea de Arte
Probe de aptitudini la toate specializările, care se vor desfășura în perioada 22 – 26 iulie. Probă scrisă la specializarea Artele spectacolului (Coregrafie), pe 25 iulie.
 
Facultatea de Matematică și Informatică
Test de competenţe lingvistice la Limba Engleză pentru specializarea Computer Science, programat pe data de 24 iulie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii