Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:03 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa

ro

01 Jun, 2015 13:42 1009 Marime text
Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa a desfășurat in data de 25 mai 2015 Adunarea Generala pentru stabilirea noului Birou de Conducere. Astfel pentru functia de Presedinte a fost ales pentru a doua oara Georgel Albina-Dumitru, student al Facultatii de Navigatie si Transport Naval anul IV, care in mandatul precedent ocupase tot functia de Presedinte. Tot in cadrul alegerilor de luni a fost ales pentru functia de vicepresedinte Alexandru Halic, iar ca Secretar General Adelina Băloi. Ca Directori de Departamente au fost alesi urmatorii studenti : Croitoru George (Departamentul Proiecte), Geani Guta (Departamentul IT), Cosmin Manole (Departamentul Relatii cu Publicul), Șerban Chelu (Departamentul Financiar), postul de Cenzor fiind ocupat de George Radu.
La începutul anului 1990, un grup masiv de studenţi saturaţi de politicile Academiei Navale, cu lideri dezinvolţi şi încărcaţi cu foarte mult „tupeu” au ocupat cu forţa clădirea hotelului partidului şi au declarat „Noi de-aici nu plecăm, aici vrem să facem marină civilă!”. Apoi lor li s-au alăturat şi profesori. Aşa studenţii au dat viaţă Institutului de Marină Civilă. Acesta a fost primul dar şi cel mai important pas pe drumul pe care astăzi se află Universitatea Maritimă.
De-a lungul celor 25 de ani, fie că a existat riscul desfiinţării, evaluări ale Ministerului, negocieri pentru Brevet sau recunoştinţă la nivel mondial, Liga Studenţilor a luptat de-a lungul timpului alături de Rectori şi Decani pentru supravieţuirea şi dezvoltarea Universităţii Maritime din Constanța.
 
    

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii