Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:54 28 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uniunea Studenților din România aduce în atenția METROREX efectele negative asupra studentilor generate de noile reglementari

ro

27 Mar, 2015 15:48 1113 Marime text
Uniunea Studenţilor din România a adresat în data de 12 martie 2015 o scrisoare deschisă către Metrorex SA prin care aduce în atenţia instituţiei efectele negative create de noile reglementări şi creşteri tarifare ale companiei de transport.

Aceasta a fost adresată domnului Director General Aurel Radu și prezintă nemulţumirea studenţilor, cauzată de decizia companiei de a scoate din circulaţie cartelele de 62 de călătorii,. Aceste cartele sunt cel mai des folosite de studenţi întrucât le asigură transportul către şi de la facultate la un tarif în concordanţă cu nivelul de trai al unui tânăr student.

Decizia Metrorex a creat un val de nemulţumire în rândul cetăţenilor municipiului Bucureşti, dar îi afectează în special pe studenţii care îşi doresc să facă din România o ţară europeană, ridicând educaţia la cele mai înalte standarde, în pofida tuturor impedimentelor de natură materială sau organizatorică.
Scrisoarea deschisă emisă de către USR este un semnal de alarmă asupra discrepanţei dintre posibilităţile studenţilor şi creşterilor tarifare anunţate de conducerea Metrorex.

Cerem respect şi sprijin, empatie şi solidaritate. În cele din urmă, tânăra generaţie este cea care poate reporni motorul economiei şi este capabilă să poarte România în rândul ţărilor europene cu un nivel de trai decent.
Uniunea Studenților din România consideră că METROREX ar trebui să susțină studenții prin măsuri care să îi încurajeze, în detrimentul creeri de noi dificulătiți și impedimente.

Uniunea Studenţilor din România este o federaţie la nivel naţional, cu membri în 20 de centre universitare. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova şi apăra drepturile studenţilor, în raport cu actorii relevanţi la nivel naţional, în special cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinţia României, precum şi Municipalităţi şi Universităţi. USR este reprezentată în Consiliul Economic şi Social din România.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii