Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTR - Festivalului Cultural Sportiv al Tineretului

ro

21 May, 2014 15:28 1896 Marime text
 
Uniunea Democrată Turcă din România organizează în perioada 23- 24 mai, cea de a XI- a ediţie a Festivalului Cultural Sportiv al Tineretului. Festivalul este organizat de comisia de tineret din cadrul UDTR şi reuneşte 300 de tineri de etnie turcă, de la filialele uniunii din judeţele Constanţa şi Tulcea dar şi din Bucureşti. Ca în fiecare an, la manifestările din cadrul festivalului sunt invitaţi să participe tineri tătari, ruşi lipoveni, greci, aromâni şi români.
            Festivalul Cultural Sportiv al Tineretului va debuta vineri, 23 mai,  la orele 8.30 cu un minicampionat de fotbal pe terenul sintetic al Hotelului Dorna din staţiunea Mamaia. După festivitatea de premiere a învingătorilor la fotbal, concursurile sportive vor continua la orele 14.00 cu un minicampionat de tenis de masă, bowling şi biliard desfăşurat la Constanţa, la Lake View.
            Tot în cadrul festivalului, sâmbătă, 24 mai, începând cu orele 11.00 va avea loc simpozionul cu tema : „Ziua Tineretului şi Sportului”. Simpozionul se va desfăşura în sala de conferinţe a Hotelului „Florida” din staţiunea Mamaia. (vizavi de Aqua Magic, pe malul Lacului Siutghiol). De la orele 13.00, tinerii se vor întrece în cadrul unui concurs de artă culinară. În aceeaşi locaţie, vor intra în concurs  tinerii pasionaţi de remi şi table, la orele15.00.
            Preşedintele UDTR Osman Fedbi a declarat:„ Festivalul Cultural Sportiv al Tineretului este cea mai amplă manifestare organizată anual de UDTR,  consacrată tinerilor. Atât competiţiile sportive cât şi simpozionul tematic sunt organizate pentru a marca Ziua Tineretului şi Sportului care se sărbătoreşte în Republica Turcia la 19 mai şi pentru a aduce un omagiu marelui lider Mustafa Kemal Atatürk care a dedicat această zi tinerilor, transformând-o în sărbătoare naţională.”
            La festival sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, subprefectul Levent Accoium, subsecretarul de stat din cadrul DRI Aledin Amet, muftiul cultului musulman din România Murat Iusuf şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa Ali Bozçalışkan.
 
 
 
PR UDTR
Sorina Asan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii