Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:26 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă UDTR

ro

09 Apr, 2015 12:16 857 Marime text
Preşedintele UDTR, Osman Fedbi a avut în data de 8 aprilie, la sediul central al UDTR o întrevedere cu coordonatorul biroului TIKA (Agenţia Turcă pentru Colaborare şi Coordonare ) în România, domnul Hacı Ahmet Daştan. Reprezentantul  TIKA, Hacı Ahmet Daştan, s-a aflat pentru prima dată la Constanţa, de la deschiderea la începutul lunii aprilie, la Bucureşti, a biroului Agenţiei Turce pentru Colaborare şi Coordonare”. În cadrul întrevederii, oaspetele a afirmat că primele investiţii TIKA în România  vizează  Colegiul Naţional „Kemal Atatürk” din Medgidia şi cimitirul musulman din Bucureşti unde vor fi efectuate lucrări de reabilitare şi renovare. Preşedintele Osman Fedbi a declarat:„ vizita reprezentantului TIKA la Constanţa ne onorează şi pune bazele unei cooperări pe termen lung. Deschiderea unui birou al Agenţiei Turce pentru Colaborare şi Coordonare la Bucureşti,  creează noi oportunităţi de locuri de muncă pentru etnicii turci din România. Ne vom consulta cu  etnicii noştri şi vom veni cu propuneri concrete de proiecte care să vină în sprijinul comunităţii turce din Dobrogea.”
La întrevederea cu coordonatorul biroului TIKA  în România, Hacı Ahmet Daştan a participat şi secretarul general al UDTR, Ervin Ibraim. În calitate de director al Radio T, Ervin Ibraim a solicitat sprijin din partea TIKA  pentru echipamente radio.
 Agenţia Turcă pentru Colaborare şi Coordonare este subordonată direct premierului Turciei şi are birouri deschise în peste 40 de ţări din Europa, Asia şi Africa. Domnul Hacı Ahmet Daştan lucrează pentru TIKA de 6 ani de zile şi a fost numit pentru prima dată coordonator al unui birou din străinătate.
 
PR UDTR
Sorina Asan
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii