Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confederatia Operatorilor si Transporatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.) aduce la cunostinta opiniei publice urmatoarele

ro

26 Feb, 2010 18:32 3169 Marime text

 - In zilele de 23-24-25 luna MARTIE, anul 2010, urmeaza a se desfasura, LA NIVEL NATIONAL un mitting de protest la care vor participa mii de reprezentanti ai transportatorilor autorizati - firme de transport urban, interurban, interjudetean, transporturi taxi, scoli de soferi, impreuna cu mijloacele de transport din dotare.

- EVAZIUNEA DIN TRANSPORTURI DEPASESTE 200 MILIOANE DE EURO ANUAL.

Nemultumirile noastre, tratate cu indiferenta crasa a autoritatilor abilitate, au in principal urmatoarele capete:

1. PIRATERIA din segmentul transporturilor de persoane, taxi ,si a scolilor de soferi. Chiar si astazi exista personaje care, fara autorizatii emise sau valabile si fara ca dvs sa stiti, se dau drept transportatori,se dau drept instructori autorizati,taximetristi, si va ofera preturi tentante, punindu-va de multe ori viata in pericol. Pentru noi, inseamna furt de clientela, inseamna diminuarea incasarilor, inseamna imposibilitate de plata, faliment. Acestia nu emit bonuri de calatorie,facturi sau bonuri fiscale, nu au un sistem de confort, nu platesc impozite la stat, traiesc bine pe seama nestiintei dvs si pe neimplicarea statului.

2. PRELUNGIREA AUTORIZATIILOR emise in baza Legii 92/2005, pana in anul 2016, in raport de prevederile acestei legi, respectiv pe perioada amortizarii bunului investit. Intr-un stat civilizat este normal ca statul sa garanteze investitia, cel putin pana la momentul amortizarii ei.

3. EMITEREA UNEI HOTARARI DE GUVERN care sa preia prevederile art. 62, din Legea 218/2009, privind sanctiunea persoanelor care executa transporturi fara documente legale si/sau fara valabilitate, si sa transpuna aceasta prevedere asupra tuturor formelor de transporturi - de marfa, de calatori, de taxi, scoli de soferi, etc.

4. ELABORAREA UNEI LEGI UNICE A TRANSPORTURILOR - haosul creaza haos. In prezent sunt peste 5 legi care coordoneaza o activitate sau alta de transport, peste 5 si toate proaste.

5. ACHITAREA SUBVENTIILOR PENTRU PENSIONARI SI ALTE CATEGORII DEFAVORIZATE CATRE OPERATORII DE TRANSPORT DE CATRE MINSTERUL TRANSPORTURILOR.

Ne cerem scuze fata de inconvenientele ce le-am putea crea cetatenilor, dar ii rugam sa inteleaga ca suntem in pragul disperarii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii