Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat UGIR 1903 - Joi, 28 Octombrie 2010

ro

28 Oct, 2010 17:36 1921 Marime text
1. UNIUNEA GENERALE A INDUSTRIASILOR DIN ROMANIA - UGIR-1903 considera depasit cadrul constructiei proiectului de buget al Romaniei pentru anul 2011 pe care se bazeaza guvernul.

Apreciem ca, declinul economiei Romanesti in anul 2010 va fi mai accentuat decat estimarea de -1,9%. Previziunile expertilor independenti ca si ai marilor banci prognozeaza o scadere a PIB de 3% in acest an si o reducere de 1,8% in anul urmator, valori mult apropiate de realitatea economica din Romania.

UGIR-1903 considera necesara reanalizarea parametrilor economici ai constructiei bugetare pentru anul 2011 in care tinta de deficit bugetar de 4,4%, prevazuta prin acordul semnat cu Fondul Monetar International, nu poate fi atinsa decat pe seama reducerii investitiilor, a cresterii arieratelor sau a majorarii taxarii firmelor si a cetatenilor.

UGIR-1903 isi exprima ingrijorarea fata de posibilitatile de structurare a unui buget echilibrat, realizabil pentru anul 2011, in conditiile in care Romania este intre ultimele 5 state din Europa care nu au depasit recesiunea economica si pe ultimul loc ca PIB.

Apreciem ca pentru anul 2011 este posibila totusi o relaxare a tintei de deficit bugetar care sa permita directionarea unor fonduri exclusiv catre reducerea arieratelor in economie si in investitii, dar in niciun caz spre consum.

Solicitam ca de urgenta sa fie reluat dialogul social cu patronatele si sindicatele pentru stabilirea si directionarea corecta si responsabila a fondurilor necesare reluarii cresterii economiei. Solicitam ca aceste acorduri convenite cu patronatele si sindicatele sa fie incluse in propunerea de acord de orice tip ce se va incheia cu FMI, CE, si BM.

Suntem convinsi ca a pozitie flexibila in negocierile cu Fondului Monetar International si expertiza sa va putea contribui la o constructie bugetara realista pentru anul 2011, capabila sa sustina relansarea activitatii economice in Romania, conditie esentiala pentru noi locuri de munca, in special in sectorul privat.

2. In vederea reprezentarii mai bune a sectorului de productie si comercializare a bijuteriilor si pietrelor pretioase la nivelul Uniunii Europene, Federatia Nationala a Metalelor si Pietrelor Pretioase si Semipretioase DIAMOND GOLD (FMPPS-DG), membru UGIR-1903 si Federatione Nazionale Orafi Argentieri Gioiellieri Fabbricanti din cadrul CONFINDUSTRIA, prin Acordul de Cooperare semnat, au luat initiativa infiintarii Aliantei Europene DIAMOND - GOLD.

Alianta Europeana DIAMOND - GOLD este deschisa aderarii tuturor organizatiilor patronale si profesionale similare din Europa si urmareste, ca prin dialog si consultare cu comisiile de specialitate ale UE, sa contribuie la imbunatatirea cadrului de reglementare specific sectorului operatorilor cu metale si pietre pretioase.

PRESEDINTE UGIR-1903 PRESEDINTE FMPPS-DG

Ioan Cezar CORACI Constantin VASILESCU


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii