Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei metode excelente pentru a alunga pofta de dulce

ro

12 May, 2014 17:10 1561 Marime text

Citeşte etichetele. Nu numai prăjiturile conţin zahăr. Aproximativ jumătate din zahărul pe care îl consumi într-o singură zi provine din sosuri, dresinguri pentru salate, condimente, biscuiţi şi pâine. Aceste alimente sunt neindicate deoarece, prin consumul ridicat de zahăr, te fac să-ţi doreşti să mănânci...mai mult zahăr. Astfel, după ce ai consumat unul din aceste alimente, vei avea poftă şi de o prăjitură. De aceea, este indicat să citeşti etichetele tututror alimentelor pe care le cumperi şi să le compari pentru a-l alege pe cel cu cea mai mică cantitate de zahăr.
Mănâncă un mic-dejun echilibrat. Dacă îţi începi ziua cu o brioşă sau cu un bol de cereale, nivelul de zahăr din sânge va creşte rapid, garantându-ţi energie pentru doar câteva, după care organismul tău va simţi, din nou, nevoia de ceva dulce. Pentru a-ţi echilibra cea mai imporantă masă a zilei alege o combinaţie între fibre şi proteine precum omleta cu pâine din făină integrală sau un iaurt grecesc cu fructe proaspete.
Pimbă-te, aleargă, mergi pe jos. Dacă nu te poţi gândi decât la felia de tort pe care o ai în frigider, ia-ţi adidaşii şi ieşi la o plimbare pentru câteva minute. De cele mai multe ori, poftele sunt trecătoare, de aceea este indicat să iei o mică pauză de la activitatea pe care o făceai atunci când ai simţit pofta de ceva dulce.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Miruna 18 May, 2014 15:10 1-3 grame de Glutamina (L-Glutamine) taie brusc pofta de dulce pentru 2-3 zile.