Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proteinele, esenţiale sănătăţii

ro

30 May, 2014 00:00 1471 Marime text
Indispensabile în creşterea musculară şi în îmbunătăţirea metabolismului, proteinele se găsesc în toate celulele corpului şi sunt formate din peste 20 de tipuri de aminoacizi.
Aceste substanţe, esenţiale sănătăţii, oferă energie, contribuie la procesul de detoxifiere a organismului, la dezvoltarea şi repararea ţesuturilor.
Potrivit nutriţioniştilor, peştele, ouăle, carnea roşie şi albă, seminţele, cerealele, alunele, fisticul şi majoritatea produselor lactate reprezintă cele mai importante surse de proteine. O alimentaţie raţională trebuie să asocieze proteinele de origine animală cu cele de origine vegetală.
Aportul necesar de proteine diferă de la o persoană la alta, în funcţie de activitatea fizică depusă de fiecare. În mod normal, o persoană nu foarte activă ar trebui să consume 46 de grame de proteine zilnic. Aportul insuficient de proteine poate cauza numeroase afecţiuni, precum slăbirea rezistenţei sistemului imunitar, scăderea rezistenţei osoase, pierderea masei musculare, apariţia anemiei şi a oboselii. Căderea părului, unghiile moi şi decolorate pot fi manifestări exterioare ale deficienţei de proteine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii