Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre ţelină şi beneficiile pentru sănătate

ro

08 May, 2014 16:18 3972 Marime text

Deşi o trecem pe lista de cumpărături doar atunci când preparăm supe sau ciorbe şi, mai rar, salate, ţelina nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic. Pentru obţinerea tuturor beneficiilor pe care această plană le are asupra organismului, este indicat consumul de suc de ţelină şi, de asemenea, utilizarea frunzelor şi a tulpinii, nu doar a rădăcinii, aşa cum obişnuim.
Iată câteva motive pentru care ţelina este un aliment ideal pentru menţinerea sănătăţii, dar şi a greutăţii:
Este unul din alimentele cu cel mai scăzut conţinut caloric, la fiecare 100 de grame furnizându-ţi doar 15 calorii.
Are capacitatea de reduce inflamaţiile. Este utilă în tratarea durerilor de articulaţii, astm sau chiar acnee.
Are proprieteta de calmant. Ţelina te poate elibera de stres datorită conţinutului de magneziu şi de uleiuri esenţiale. Pentru un somn mai profund şi mai liniştit, alege ţelina ca gustare înainte de somn.
Reglează alcalinitatea organismului, protejându-te de problemele sistemului digestiv cauzate de aciditate.
Îmbunătăţeşte activitatea circulatorie, reducând riscul de hipertensiune arteială.
Poate lupta împotriva cancerului. Un studiu realizat la University of Illions a demonstrat că un puternic flavonoid aflat în compoziţia ţelinei, luteolinul, poate încetini şi chiar stopa dezvoltarea de celule canceroase, în special în pancreas.
De reţinut este că ţelina se numără printre puţinele alimente care au capacitatea de a-şi păstra proprietăţile aporape intacte şi după ce au fost gătite. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii