Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce este vinul roşu bun pentru sănătate

ro

25 May, 2014 19:17 3258 Marime text
Vinul roşu este cunoscut şi consumat de mii de ani. Ca în cazul oricărei băuturi alcoolice, consumul exagerat poate aduce mai multe dezavantaje decât avantaje. Cosumat însă cu moderaţie, vinul roşu poate fi un bun aliment. Conţine vitamine şi minerale precum potasiul, fluor, fosfor sau colina. Consumul de vin roşu îmbunătăţeste digestia, stimulează apetitul şi poate ajuta la restabilirea echilibrului nutriţional. Alte beneficii ale consumului de vin roşu este de reducere a riscului mortalităţii, având un efect protector împotriva multor cauze de deces. Vinul roşu, în special Cabernet Sauvignion, Chianti şi Merlot, conţine melatonina, care ajută la reglarea ceasului biologic fiind astfel de ajutor pentru un somn liniştit. Fiind antioxidant, melatonina are efect antiîmbătrânire şi anticancerigen. Vinul roşu are un efect benefic asupra presiunii sangvine. Este recomandat consumul a două pahare de vin roşu pentru a scădea presiunea arterială a persoanelor afectate de hipertensiune. Resveratrolul are proprietăţi antiinflamatorii, ajutând astfel la menţinerea sănătăţii fizice în general. În cazul unor anumite tipuri de cancer, consumul de vin roşu poate fi benefic. Astfel, un pahar de vin roşu pe zi, reduce riscul cancerului de plămâni cu 13%. Apariţia cancerului de prostată poate fi diminuat printr-un consum de patru sau mai multe pahare de vin roşu pe zi. În cazul cancerului mamar, un consum ridicat, de mai mult de unul-două pahare pe zi, poate favoriza apariţia acestuia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii