Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie „Mai degrabă mor eu, decât să moară biserica aceasta“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

10 Jun, 2022 11:11 3586 Marime text
ÎPS TeodosieÎn această dimineață, de la ora 7.30, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, oficiază Sf. Liturghie la biserica „Izvorul Tămăduirii”, din zona Macul Roșu, municipiul Constanța, cea pentru care instanța a decis demolarea

„Vreau să vină domnul Chițac și alții care îl însoțesc. Am înțeles că este condus de o femeie, City Manager. Păcat! Sper să îi revină credința. Mă rog și pentru judecătorii care au dat această sentință. De 20 de ani este această biserică. Cum să desființezi această biserică. Este valabil și pentru Biserica Sf Haralambie. Noi suntem o familie. Această familie creștină trebuie să trăiască în credință, iubire și bunăstare. Aici vor sta preoți de strajă. Vom sta zi și noapte. Cum să mutăm loc sfințit de 20 de ani. Mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta. Îl rog pe Dumnezeu pentru cei din Consiliul Local. Cer ajutor și de la doimnul prim ministru. Să fiți general și al Domnului Iisus Hristos. Să ne ajute Bunul Dumnezeu“ - a declarat ÎPS Teodosie.

„Buldozerele nu trec peste oameni. Ne vom sesiza și venim o sută. Dacă este nevoie facem un referendum cu 100 de preoți și 10.000 de credincioși la primărie și aici la biserică. Decizia poate fi schimbată. Este o decizie nefirească. Un sacrilegiu nu este o decizie firească. Dreptul divin est edeasupra dreptului uman. Creștinii au dreptul să se roage. Au acest drept constituțional. S-a încălcat acest drept de  ase ruga unde s-au rugat 20 de ani. Cine le ia acest drept? Justiția, Primăria, nimeni nu are dreptul acesta. Au fost hotărâri nedrepte și trebuie să fie corectate“ -a mai menționat ÎPS Teodosie.

„Îmi este milă de un om orfan de Dumnezeu. Cel mai de compatimit orfan este orfanul de Dumnezeu. Orfanii ceilalți primesc milă de la alții. Dacă nu are pe Dumnezeu, de la cine să primească milă? Primește minciună și înșelare de la diavol. Cum să nu îmi fie milă? Este semănul nostru. Atâția oameni l-au ales, și-au pus nădejdea în el. Este un om valoros, profesor universitar. Dumnezeu să îl ajute să se întoarcă de la rău la bine. Am vorbit cu el, dar vorbește frumos și nu face nimic din ce spune. Nu este stăpân pe vorbele și voința sa. Se pare co doamna este stăpână. Nu se va putea demola. Noi vom face, și la justiție să se oprească acest sacrilegiu. Vom sta aici de pază. Ar fi o întoarcere a comunismului, o întoarcere a răului împotriva binelui. În perioada aceasta este absurd să se întâmple așa ceva. Trebuie să se intre în legalitate și cu Biserica Sf Haralambie, Catedrala Eroilor, Biserica Sf Filofteia“ - a mai adăugat ÎPS Teodosie.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii