Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce fructe consumăm pentru un abdomen plat?

ro

04 May, 2014 17:42 2353 Marime text


Toate fructele sunt benefice pentru sănătate, dar doar câteva dintre ele au rol în eliminarea grăsimii de pe abdomen. Iată care sunt cele mai eficiente:
Afinele au un puternic rol de a lupta împotriva inflamaţiilor, datorită conţinutului mare de antioxidanţi. Un studiu realizat la University of Michigan Cardiovascular Center a demonstrat că afinele, consumate pe o perioadă de 90 de zile, au capacitatea de a reduce semnificativ procentul de grăsime. În plus, au capacitatea de a reduce nivelul trigliceridelor, reducând, totodată, şi riscul de apariţie al bolilor cardiovasculare.
Rodiile au un nivel foarte ridicat de antioxidanţi, comparativ cu alte fructe. S-a dovedit că au, de asemenea, un conţinut ridicat de catehine, substanţă responsabilă pentru arderea rapidă a grăsimii de pe abdomen. În plus, consumul de rodii are rol în prevenirea depunerii grăsimii pe artere, prevenind afecţiunile cardiace.
Cireşele. O cercetare condusă de profesorii de la University of Michigan a demonstrat, printr-un studiu realizat pe cobai, că cei hrăniţi cu pudră de cireşe au prezentat o scădere de aproximativ 9% a grăsimii de pe abdomen. A fost identificată, de asemenea, şi reducerea nivelului de colesterol.
Grapefruitul este cunoscut drept fructul cu superputeri în ceea ce priveşte arderea grăsimilor. În 2011, un studiu publicat în Nutrition&Metabolism a arătat că adulţii obezi care au consumat în mod regulat suc de grapefruit înainte de cele trei mese principale au experimentat scăderea în greutate, dar şi micşorarea circumferinţei taliei. Un alt studiu, realizat în 2009 şi publicat în Journal of Nutrition, a demonstrat că prin consumul de alimente cu un indice glicemic scăzut, precum grapefruitul, poţi influenţa reducerea grăsimii cu aproximativ 50%.
Alte fructe de care te poţi bucura fără să îţi faci probleme cu privire la grăsimea de pe abdomen sunt: merele, strugurii, mango, portocalele, nectarinele, piersicile, prunele, căpşunele şi fructele de pădure.





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii