Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sibienii pot merge la testări gratuite de glicemie şi hemoglobină glicozilată

ro

25 May, 2011 16:58 1372 Marime text

Sibienii își vor putea testa gratuit glicemia și hemoglobina glicozilată în perioada 26-28 mai. Campania aparține Asociației Bolnavilor de Diabet din Sibiu și se desfășoară în cadrul platformei "Împreună pentru viață, sănătate prin cunoaștere", o inițiativă MSD România, desfășurată cu sprijinul clinicii Polisano.

Timp de trei zile, pe 26, 27 și 28 mai, Asociația Bolnavilor de Diabet din Sibiu pune la dispoziția locuitorilor zece aparate de testat hemoglobina glicozilată și alte zece care măsoară glicemia, toate amplasate în fața Magazinului Dumbrava din centrul Sibiului. Orarul testărilor este următorul: joi (13.00 - 19.00), vineri (13.00 - 19.00) și sâmbătă (10.00 - 16.00). Este pentru prima oară când în Sibiu se fac gratuit teste de hemoglobină glicozilată într-un spațiul public.

Testările gratuite se adresează tuturor locuitorilor din Sibiu: pentru populația diagnosticată cu diabet se fac testări de hemoglobină glicozilată, în timp ce pentru restul sibienilor se acordă testări gratuite de glicemie. Pentru testarea hemoglobinei glicozilate, prețul în mediul privat este de 30-50 de lei. La dispoziția pacienților se vor afla de asemenea și informații utile despre tratarea acestei afecțiuni.

"În România există peste 1.300.000 de pacienți diagnosticați cu diabet zaharat, dintre care 18.000 se află numai în județul Sibiu. Dacă ne gândim însă că aceștia sunt doar pacienții diagnosticați și că numărul celor bolnavi de diabet ar putea fi mult mai mare, de abia atunci ne dăm seama cât de multă nevoie avem de un program de testare de acest gen. Astfel, îi încurajăm pe toți locuitorii județului Sibiu să efectueze testările gratuite de glicemie și hemoglobină glicozilată", a declarat domnul Alexandru Augustin, Vicepreşedinte în cadrul Asociației Bolnavilor de Diabet din Sibiu.

Diabetul zaharat este una din cele mai grave probleme de sănătate a timpurilor moderne, afectând 8,5 % din populația adultă a Europei. În fiecare an, în întreaga lume, se îmbolnăvesc de diabet zaharat șapte milioane de persoane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii