Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Energie vie pentru Brâncoveanu" - o nouă etapă a programului Împreună pentru fiecare

ro

16 Dec, 2010 19:29 5092 Marime text
dsc_2160.jpgGrupul Rompetrol, prin programul său de responsabilitate socială corporativă - "Împreună pentru fiecare", a susţinut dotarea cu panouri fotovoltaice a Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Bucureşti. Valoarea sprijinului acordat este de 12.000 EURO.

img_5994.jpg"Caracterul inovativ al acestui proiect, entuziasmul, voinţa elevilor, dar şi potenţialul impact educativ asupra comunităţii a determinat selectarea şi finanţarea acestei iniţiative de către Grupul Rompetrol. În 2010 am alocat 300 000 USD pentru implementarea a 20 de proiecte în cadrul programului Împreună pentru fiecare, iar în viitor încurajăm şi ne dorim să susţinem astfel de idei ale unor antreprenori sociali care doresc să influenţeze pozitiv mediul în care trăiesc", declară Oana Năstase, Director de Comunicare şi Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol.

img_6008.jpgIniţiativa propusă de Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" declarată câştigătoare în 2010, alături de alte 6 proiecte din domeniul protecţiei mediului şi 13 din domeniul sănătăţii, a fost implementată în perioada 10 Septembrie - 10 Decembrie 2010 si a vizat instalarea pe acoperişul unităţii de învăţământ a 10 panouri fotovoltaice. Rezultatul practic al proiectului constă în producerea a 3KW energie electrică care asigură alimentarea a şase săli de clasă.

img_6009.jpgimg_6014.jpgComponenta educativă a acestei iniţiative a fost susţinută de 50 de elevi voluntari care au desfăşurat activităţi de informare şi responsabilizare a comunităţii cu privire la consumul raţional de resurse şi promovarea surselor de energie regenerabilă. De asemenea, în cadrul liceului au fost organizate evenimente inspirate de curentuleco : târg de produse şi dulciuri ecologice, expoziţii de fotografii, concurs de eseuri pe tema protecţiei mediului, parada costumelor confecţionate din materiale reciclabile.

Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt cei 1000 de elevi ai Liceului Teoretic Constantin Brâncoveanu din Bucureşti, cadrele didactice şi personalul auxiliar.

„Mulţumim Grupului Rompetrol pentru sprijinul şi încrederea acordate. Cea mai importantă lecţie învăţată este forţa echipei de voluntari: copii au o energie incredibilă şi mare capacitate de persuasiune; împreună cu ei am reuşit să conturăm un viitor verde şi pentru generaţiile următoare de elevi. În prezent Liceul Teoretic Constantin Brâncoveanu este singurul din România dotat cu panouri solare, iar acest fapt ne face extrem de mândri şi ambiţioşi pentru proiectele de mediu ce vor urma", a declarat Prof. Carmen Dragomir, coordonator proiect.

Despre "Împreună pentru fiecare":

Platforma de responsabilite socială corporativă "Energia vine din suflet" include programul naţional "Împreună pentru fiecare" şi proiecte punctuale din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii pe care Grupul Rompetrol a decis să le susţină.

„Împreună pentru fiecare" oferă ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor cu atitudine civică şi spirit antreprenorial posibilitatea de a înscrie şi implementa proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.

Detalii despre stadiul implementării proiectelor câştigătoare în 2010, dar şi despre cele finalizate în 2009, pot fi găsite la adresa de web: www.impreunapentrufiecare.ro .

Despre Grupul Rompetrol:

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, deţinută integral de compania kazahă KazMunayGas, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale- explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii