Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avariile ENEL afecteaza activitatea societatii RAJA

ro

25 May, 2009 18:35 738 Marime text

Avariile ENEL afectează activitatea societăţii RAJA

• Din cauza unei căderi de tensiune, conducta de transport ape reziduale s-a spart

Ca şi în anii precedenţi, în perioada sezonului estival, la nivelul municipiului Constanţa se înregistrează zilnic avarii la sistemul de alimentare cu energie electrică.
Astăzi, în jurul orei 11,00, din cauza unei avarii la liniile de joasă şi medie tensiune care alimentează staţia de epurare Constanţa Nord, conducta de transport ape uzate de diametru 800mm a cedat. Practic fără curent electric, pompele, care asigură transportul apelor menajere de la staţia de epurare Constanţa Nord către staţia de epurare Constanţa Sud, nu au mai funcţionat. În interiorul conductei de 800 mm presiunea a crescut foarte mult,  motiv pentru care conducta de transport ape reziduale a cedat, ceea ce a dus la inundarea parţială a bulevardului Aurel Vlaicu, în porţiunea cuprinsă între intersecţia de la Vapor şi zona Campusului Universitar.
Imediat, după producerea avariei, reprezentanţii RAJA au făcut toate manevrele necesare pentru trecerea transportului de ape menajere de pe conducta de 800 mm pe conducta de siguranţă de 600 mm, ce face legătura tot între cele două staţii de epurare.
Ne cerem scuze faţă de participanţii la trafic din zona respectivă, dar aceştia trebuie să înţeleagă că tot disconfortul creat nu este din vina societăţii RAJA, care a făcut tot ce era necesar pentru limitarea acestor efecte nedorite, apărute ca urmare a disfuncţionalităţii sistemului administrat şi operat de către Enel Electrica Dobrogea. 
Totodată, îi asigurăm pe abonaţii din zonă că avaria apărută nu afectează sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Purtător cuvânt
Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii