Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puterea portocalie - surda la strigatele disperarii poporului roman

ro

16 Jun, 2010 14:09 1094 Marime text

Casa poporului a devenit astăzi, 15.06.2010, eşafodul condamnării a milioane de români la o viaţă mizeră, ce-i aşteaptă din momentul în care se va adopta legea tăierii pensiilor şi salariilor, iar Guvernul Boc s-a erijat în măcelarul intransigent la urletele milioanelor de victime căsăpite financiar.

Obstinaţia pe care guvernanţii au arătat-o în decizia adoptării acestor măsuri abuzive, a fost cu atât mai dârză cu cât împotrivirea opoziţiei a fost mai mare. Guvernul Boc a ţinut morţiş să îngenuncheze o ţară întreagă şi să sfideze vocile care i-au cerut să nu adopte legea, lege care îngroapă ultima speranţa de a supravieţui în România lui „să trăiţi bine!".

Parafrazând o afirmaţie a d-lui Boc, conform căreia: „Numai cu muncă se poate clădi prosperitate!", putem afirma că, într-adevăr, prosperitatea a devenit sistemul de referinţă al actualei puteri, prin munca asiduă depusă de partidul portocaliu pentru acapararea tuturor resurselor în folosul intereselor personale, chiar dacă asta înseamnă sacrificarea traiului deja modest al majorităţii românilor.

Spectacolul grotesc, la care suntem supuşi de când PDL se află la putere, a culminat, ieri în Şedinţa Camerei, cu momentul alegerii judecătorului de la Curtea Constituţională, când coaliţia aflată la putere şi-a numit propriul reprezentant, dar, astăzi, a frizat penibilul situaţiei printr-o sfidare generală într-o ultimă sforţare a unui gest democratic.

De aceea, Grupul Senatorial PSD+PC consideră că Guvernul a produs un abuz la adresa democraţiei, încătuşând drepturile legale ale cetăţenilor români. Mai mult, într-un avânt de demonstraţie în forţă a puterii, ne-a obligat să asistăm neputincioşi la condamnarea la o viaţă mizeră pentru milioane de români.

Probabil huzurul guvernanţilor a ajuns la asemenea nivel, încât aceştia nu mai sunt capabili să înţeleagă că veniturile, şi aşa foarte mici, nu sunt suficiente să asigure subzistenţa cetăţenilor, darămite salariile şi pensiile care vor fi reduse cu 25%, respectiv 15%.

De asemenea, socotim că acest Guvern Boc este un guvern de paiaţe care performează în circul concertat de mai-marele şef de la Cotroceni, care dispune, după bunul său plac, de voinţa celor pe care îi conduce.

Nici protestele generalizate, nici strigătele şi urletele de disperare ale cetăţenilor ori plânsetele, nici cei 20.000 de oameni care au împrejmuit Palatul Parlamentului sau obiecţiile parlamentarilor care au votat căderea Guvernului Boc nu au fost suficiente să oprească această hotărâre despotică.

Ceea ce s-a întâmplat azi reprezintă, de fapt, plata scumpă a erorii făcute de incompetenţii care ne guvernează, o eroare produsă de incapacitatea guvernanţilor în luarea unor măsuri anticriză fezabile.

Puterea portocalie a rămas surdă la strigătele disperării poporului român şi prin aceste măsuri a încătuşat, practic, nădejdea unui trai mai bun, confiscând drepturile legale a milioane de români şi dovedind, cu prisosinţă, că trăim într-un stat guvernat după viziuni totalitariste.

Dorim să subliniem faptul că PSD va continua lupta alături de cetăţenii români, iar următoarea acţiune rezidă în contestarea legii la Curtea Constituţională. De altfel, opoziţia se va muta în stradă, alături de români, şi va susţine şi sprijini paşnic toate protestele stradale.

Însă, dacă ţinem cont că majoritatea a votat pentru moţiunea de cenzură (un număr de 228 de parlamentari), putem afirma că această moţiunea şi-a dovedit susţinerea.

Grupul Senatorial PSD+PC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii