Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedinte TSD Bistrita Nasaud - Daniel Suciu - 19.04.2011

ro

19 Apr, 2011 23:13 1492 Marime text

Recentele dezvaluiri ale presei vizavi de activitatea ministrului Ioan Nelu Botis nu fac decat sa confirme ceea ce PSD a spus in nenumarate randuri despre apucaturile provincialilor din PDL care au ajuns ministri. Pentru noi, in Bistrita, moralitatea indoielnica si predispozitia lui Botis pentru gainarii pe bani publici sunt demult cunoscute, incepand cu terenul primariei Bistrita dat fratelui sau si continuand cu mana surprinsa pana la cot in banii europeni.

Este clar ca domnul Botis trebuie sa se retraga. Tara este intr-o situatie in care avem nevoie de ministri pusi pe treaba, nu de oameni preocupati de fraudarea fondurilor europene. Sa intelegem ca daca mai multe sotii ale ministrilor din guvernul Boc ar manifesta aceeasi preocupare pentru absorbtia fondurilor europene, nu am mai fi codasi in acest domeniu?

Acest sistem mafiot al afacerilor de familie bazate pe un membru functionar si toate rudele sale care fac afaceri cu statul in jurul sau trebuie neaparat sa inceteze. Domnul Botis nu trebuie sa se gandeasca prea mult, trebuie sa isi dea demisia si sa isi ia adio de la viata publica, asa cum au facut-o toti cei prinsi cu furtisaguri.

Ministrul Botis s-a facut ca nu a auzit de patania altui fost ministru, Adriean Videanu, care a indraznit sa intrebe la Bruxelles daca sotia sa poate beneficia de bani europeni, considerand probabil ca integritatea este optionala.

Comportamentul ministrului Botis este un exemplu foarte prost dat tutoror celor ce vor sa acceseze fonduri europene si nu au vreun sot sau sotie in ministere. Daca astfel functioneaza lucrurile in Romania, nici nu e de mirare ca absorbtia fondurilor e la pamant.

Este pentru a treia oara cand cerem demisia ministrului Ioan Nelu Botis. Credem ca a avut dreptate cand spunea sa ne cautam fericirea in munca, insa nu a specificat sursa fericirii sale. Acum am inteles, este vorba de bani, multi bani, pentru el si familia sa. Pana la urma, astazi, Botis este doar un ministru care da bani direct sotiei sale printr-un ONG ce-si are sediul la el acasa si caruia ii ia cateva zile sa se gandeasca daca e moral sau nu acest lucru. Credem ca nici nu mai conteaza daca va demisiona sau va fi demis, ambele fiind gesturi de onoare, pe care niciun membru PDL nu este capabil sa le faca, onoarea fiind pentru ei o chestiune negociabila, din pacate.

Daniel Suciu

Presedinte TSD Bistrita-Nasaud

19.04.2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii